la playlist

Mireia Oriol: «En el rodatge de 'Les de l'hoquei' ens vam aficionar a 'Les criades' de Roba Estesa»

L'actriu que encarnava la Lorena de 'Les de l'hoquei' tria els seus imprescindibles musicals

| 27/09/2019 a les 10:30h

Mireia Oriol
Mireia Oriol | Marina Castells
Una de les cares del moment, tant per la interpretació a Les de l'hoquei de TV3, com per comèdies com Be my baby o el videoclip de "La Isla" de Dorian. L'actriu Mireia Oriol tant trepitja escenaris de teatre com es posa davant la càmera en sèries televisives en prime time. L'argentonina fa una tria de les cançons que li han marcat la vida dins i fora el món de la interpretació. 

1. Cançó que et transporti a la primera obra de teatre que vas fer.
"Be my baby", de The Ronettes

"Sens dubte diria “Be my baby” de les Ronettes, que finalment va acabar sent el títol de l’obra". 


2. Cançó que expliqui què és per a tu la interpretació. 
"Adagio in D Minor", de John Murphy

"Quan estudiava interpretació a Londres vaig tenir un professor que des del primer moment va lluitar per fer créixer aquella nena tímida i innocent, i em deia: 'un dia faràs un personatge protagonista en anglès, ja veuràs'. M’ho deia perquè l’anglès no el parlava gaire bé a l’inici. I recordo l’última obra de teatre que vaig fer allà, feia de protagonista d’una obra que va dirigir ell, i al final sonava aquesta cançó. Sempre sentia que ho havia aconseguit quan l’escoltava".


3. Cançó que et remeti a l'experiència del teu paper a la pel·lícula El Pacto.
"Light & Darkness", d'Alexandre Desplat

"El segon dia de rodatge d'El Pacto vam rodar el final de la pel·lícula, que per qui no l’hagi vista, és per mi un dels millors moments del film, i recordo sempre el David Victori dient-me que “em deixés ser”, en essència i lliure, sense pensar en res, respirant el que tenia al davant. I recordo viure completament aquell moment, amb el sol que es ponia davant meu i aquesta cançó que sonava amb uns altaveus que duia el David. Per mi és un dels moments més especials de la meva vida". 


4. Cançó que expliqui què va suposar per a tu la incursió a Be my baby.
"Nuvole Bianche", de Ludovico Einaudi

"Mai havia pujat a un escenari, a part de quan estudiava a Londres, i per mi era tot un repte. Vaig trobar aquesta cançó quan preparava el personatge, que curiosament es deia Blanca, i no sé dir-vos per què vaig pensar que li encaixava perfectament. Des de llavors, la feia servir cada dia abans de la funció, l’escoltava i de seguida connectava amb el que necessitava trobar". 


5. Cançó que representi la gravació de la sèrie Les de l'hoquei o la que més escoltàveu durant el rodatge.
"Habits (Stay High)", de Tove Lo

"Des del primer entrenament aquesta es va instaurar com la cançó de l’equip. Recordo la Yasmina que va posar-la en el vestuari quan ens canviàvem, quan encara no ens coneixíem gaire, i després jo la volia escoltar a casa, i vaig escriure pel grup 'com es deia la cançó que hem cantat al vestidor?' i ja està, tot el rodatge cantant-la. També diria 'Les criades' de Roba Estesa perquè un dia la Núria de producció ens la va posar tornant a casa, amb la furgo, i ens hi vam aficionar i la cantàvem sempre. Amb els coros i tot". 


6. Cançó que hagi sonat a Les de l'hoquei i que contingui un missatge feminista.
"Dones", de Tesa


 7. Cançó de Dorian que més et representi.
"A cualquier otra parte", de Dorian

"Diria 'La Isla', perquè hem fet el videoclip i ara ja és inevitablement especial, però jo Dorian els coneixia per la mítica 'A cualquier otra parte' que, no sé, m’encanta".


8. Cançó de la teva banda sonora preferida, que expliqui la relació entre cinema i música. 
"Ellie", de Nico Casal

"Fa poc vaig coincidir amb Nico Casal al Festival de Màlaga, compositor de la banda sonora d’Ellie. El vaig veure tocar en directe a la gala de clausura del festival i em vaig quedar fascinada en veure que, és clar, una història es pot interpretar a través de moltes formes. Jo normalment ho faig a través dels personatges, de les paraules, del que diuen o el que fan. Però viure-ho a través de la música, què ha d’acompanyar cada moment, em sembla increïble". 


9. Cançó i artista que, si et dediquessis a la música, t'hagués agradat compondre o interpretat.
"Si jamais j'oublie", de Zaz

"Des de sempre tinc un enamorament amb França, és com si en una altra vida hagués estat francesa, i no havia escoltat gaire Zaz, però al Cruïlla la vaig sentir en directe i aquesta cançó em va emocionar molt. I com que la lletra em sona tan meva, m’agradaria molt poder-la interpretar". 


10. Cançó de la teva vida.
"Los días raros", de Vetusta Morla

"Difícil… És una cançó molt especial perquè em recorda el meu pare i el meu germà Gerard, no sé quants cops hem anat junts a veure Vetusta, i sempre amb aquesta cançó acabem tots emocionats i afònics". 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Les de l'hoquei, La playlist, Mireia Oriol, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.