concerts

Una arrel molt moderna

La 14a edició del Circuit Folc inclourà actuacions de Miquel Gil, Menut, Clàudia Cabero i Arrels de Gràcia, entre altres

| 11/10/2019 a les 10:00h

Miquel Gil
Miquel Gil | Juan Miguel Morales
Entre els mesos d’octubre i desembre, la catorzena edició del Circuit Folc sonarà per diferents indrets amb la millor mostra de l’arrel tradicional catalana. El cicle folk dels Països Catalans reforça enguany la idea de descobrir sis artistes que investiguen en els sons de la música mediterrània i que estrenen nou material en un total de 21 concerts.

Anna Ferrer
Tot i la seva joventut, la cantant menorquina Anna Ferrer té un gran bagatge musical. Formada al Taller de Músics, ha actuat amb Barcelona Gòspel Messengers i The New Catalan Ensemble. El nou disc, Krönia (AudioVisuals de Sarrià, 2019), és un disc conceptual de temàtica existencialista que s’agafa fort a terra a partir de les arrels de Tel·lúria (AdS, 2017), per expandir-se amb un caire universal. El projecte, a banda i a duet amb guitarrista, tracta de la mort, la soledat, el silenci i el perdó, i busca generar un univers sonor que destrueixi les fronteres que hi pugui haver entre el folklorisme i l’electrònica.


Arrels de Gràcia
Liderats per Jonatan Ximenis, Arrels de Gràcia presenta el nou disc Remena nen! (SateliteK, 2019), una revisió a ritme de rumba del clàssic de Guillermina Motta, Remena nena (Edigasa, 1970). És un repertori entranyable de cuplets dels anys vint del segle passat, que s’ha transmès a través de generacions; com la rumba catalana que, dècades més tard, va cristal·litzar a la mateixa ciutat de Barcelona.

Clàudia Cabero
La guanyadora de l’onzena edició del concurs Sons de la Mediterrània presenta al Circuit Folc el nou àlbum Aorta (U98 Music, 2019). El disc inclou cançons pròpies i peces tradicionals en les quals batega un esperit compartit amb els vincles d’amistat i família. La cantant barcelonina, amb gran sensibilitat artística, connecta la poesia i les arts plàstiques amb una veu càlida de volguda matriu mediterrània, i ho fa a través de cançons que naveguen entre el folk i la cançó d’autor.


Menut
Guanyador del Premi Joventut de la 18a edició del Sona9, Carles Blanch és l’ànima i esperit de Menut, un projecte que beu del folk, la cançó d’autor i la música tradicional de les Terres de l’Ebre. Amb una connexió amb el pop-folk vaporós i amb subtils pinzellades d’electrònica, la proposta és tot un regal per als sentits. Aquest sorprenent disc de debut és Terra d’argila (DiscMedi, 2019).

Miquel Gil
Considerat una de les grans veus del panorama mediterrani de la música d’arrel, Miquel Gil és sempre profund i emocionant en la declinació, i al mateix temps el seu cant amorteix el llegat de les músiques de tradició oral que ha cultivat des que formava part del referencial Al Tall. El més modern dels cantadors valencians s’agita com correspon a un artista que viu la tradició des del present i amb la mirada eternament clavada en el futur. 

Tarta Relena
El projecte Tarta Relena exposa una atmosfera litúrgica de peces hipnòtiques que busquen captar l’atenció a través de la solemnitat de les veus a cappella de Marta Torrella i Helena Ros. Al circuit presentaran el debut, Ora pro nobis (The Indian Runnner, 2019), que explora sonoritats que van des de les músiques de tradició oral fins a la cançó d’autor i les polifonies tradicionals de Còrsega, passant per les melodies sefardites i la cançó menorquina.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Circuit Folc, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.