actualitat

Per una solució política per Catalunya

Manifest d'editors i digitals de l'APPEC

| 14/10/2019 a les 10:30h

Imatge il·lustrativa
APPEC
Enderrock signa el manifest de denúncia de l'APPEC en protesta a la sentència que s'ha dictat aquest matí sobre els presos polítics independentistes de Catalunya. Per aquesta mateixa raó, compartim i publiquem les paraules que l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català redactada en nom de totes: 

"Davant la sentència condemnatòria que el Tribunal Suprem acaba de dictar sobre els líders i activistes catalans, els editors de revistes i mitjans digitals reunits a l’APPEC ens veiem obligats a alçar la veu per denunciar una situació injusta que no fa més que empitjorar la situació del país i allunyar-nos de la resolució del conflicte.
 
Volem manifestar el nostre rebuig explícit a l’estratègia de l’Estat d’abordar un problema polític únicament amb accions judicials. Les persones condemnades han patit una presó preventiva injusta i desproporcionada i, la sentència que ara cau sobre ells i les seves famílies es basa en un relat allunyat de la realitat sense cap argumentació basada en els fets, car no s’ha pogut demostrar que hi hagi hagut violència. Cap raó d’Estat justifica l’ús de la Justícia amb finalitats polítiques. No podem permetre que la injustícia s’imposi.

Ara més que mai reclamem el respecte dels drets fonamentals d’expressió, reunió, manifestació i participació política i ens posem al costat dels nostres líders polítics i activistes, de les institucions i de la societat catalana. Els mitjans de comunicació catalans reiterem el compromís  en favor d’un clima de diàleg, constructiu, per la construcció d’un acord, d’una proposta d’amplis consensos de país.

El conflicte català només pot trobar un camí de solució des de la negociació i el diàleg. Perseguir i castigar la dissidència –sobretot quan és absolutament pacífica– mai no pot servir per trobar una solució estable i duradora. El primer pas per aconseguir un acord haurà de passar necessàriament per la llibertat d’aquelles persones que no van fer cap acció violenta per intentar assolir un objectiu polític legítim i democràtic. Els mitjans de comunicació catalans reiterem el compromís en favor d’un clima de diàleg per a la consecució d’un acord basat en una proposta d’amplis consensos de país. 
 
Instem a totes les forces polítiques catalanes i espanyoles a cercar i trobar una solució viable que permeti la llibertat de les persones empresonades i que torni el conflicte a l’àmbit exclusiu de la política. El diàleg i la negociació polítics són l’únic camí cap a una superació definitiva del conflicte, que respecti els drets humans, civils i polítics de tots els involucrats". 


APPEC · Editors de revistes i digitals
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, appec, Presos Polítics, Comunicat, Sentència

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.