la tria

Roger Coma: «Quan era adolescent tenia un grup i em dol no haver-me dedicat a la música»

Liquidesa i metafísica en la tria de cançons de l'actor, director i escriptor barceloní

| 23/10/2019 a les 15:00h

Roger Coma
Roger Coma | Axiu Comèdia
L'actor barceloní Roger Coma és una de les cares conegudes de l'escena televisiva catalana, sobretot des del seu pas per Porca Misèria o El crac, així com per altres sèries de destacada referència de TV3 com El Cor de la ciutat. El que no vèiem a través de les pantalles, però, era que l'artista era un apassionat de la metafísica i del pop-rock. La tria que fa per a Enderrock tira de clàssics de la música catalana i de referents internacionals. Posem en una playlist les deu cançons que formen la banda sonora vital de Roger Coma dins i fora de les càmeres. 



1. Cançó que et remeti a l'experiència del teu primer paper com a actor.
"L’home dibuixat" de Sisa

"A l'institut del teatre vam fer una mena de peça teatral on cantava aquesta cançó i és que en Sisa a mi, sempre m'ha fascinat."


2. Cançó que et recordi a la interpretació.
 "Noia de porcellana", de Pau Riba

"Parla de la tendresa, la intangibilitat i la construcció mental d’una persona imaginada com la porcellana, que viu per damunt dels instints i del magma del dia a dia. És com una segona vida etèria i, de fet, la interpretació actoral és com aquesta comparació."


3. Cançó que et transporti a l'època de Porca Misèria.   
"Red Right Hand" de Nick Cave

"El meu personatge a Porca Misèria tenia la testosterona disparada, era un paio que mossegava més que acariciava, de certa duresa i conflictivitat mental. Nick Cave amb el seu rampell de rock’n’roll metafísic podria ser una bona referència."


4. Cançó que et provoqui una molèstia plaent, com la websèrie Les Molèsties
"Serà un abisme" de Ferran Palau

"És una molèstia plaent i delicada, com la websèrie. L’escolto molt perquè té la capacitat de fer-te anar molt a poc a poc. Crea un estat de música líquida que et transporta al cabal d’un riu. Quan la poso, l’he d’escoltar fins a dues o tres vegades seguides."


5.   Cançó que posi música al teu darrer llibre.
"Fred o calor" de Marialluïsa

"Juguen amb aquesta petita ironia. Una guitarra amb un deix de desafinació o semidissonància. Estic llegint Les Possessions de Llúcia Ramis, i em sembla que aquest tema s'hi escau, el podria llegir entre pàgina i pàgina i no trencaria l'atmosfera."


6. Cançó que t'agradaria interpretar.   
"Skinny Love" de Bon Iver

"Fascinant! És un tema extraordinari, cabdal, una obra magna de la música. Quan era adolescent tenia un grup i em dol no haver-me dedicat a la música. M’agradaria ser ell."


7.  Cançó de la teva vida.
"I’m So Tired" de The Beatles

"Són les cariàtides de la música, la proporció àuria. Aquesta cançó sempre m’acompanya i la vaig posant en diferents moments. Encara que passin els anys, sempre hi torno."


8.  Altres cançons que han marcat la teva vida, dins i fora les càmeres. 
"Ruixat s’escriu sense teulat" de Morgat Morgat



"Here I Am" d’Adam Green



"You Want It Darker" de Leonard Cohen

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, entrevista, Poca Misèria, Roger Coma, la tria, la playlist

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.