estrenes

Pleasant Dreams reprèn el camí amb 'Temps'

Estrenem "Somnis plaents", tret de sortida del nou disc dels de La Plana Baixa

Parlem amb el líder de la banda sobre la nova etapa que estan a punt d'engegar

| 24/10/2019 a les 12:00h

Pleasant
Pleasant | Arxiu de Pleasant
De la mateixa manera que una estructura arquitectònica no s'enfonsa mentre el pilar essencial segueixi dempeus i contundent, Pleasant Dreams continua, amb més ímpetu que mai, amb Juanjo Clausell i Pere Mendo com a membres fundadors i centrals del bastiment de La Plana Baixa, aquesta vegada acompanyats de dos músics del territori valencià. 

El nou rumb de la banda, que ja té més de vint anys de trajectòria a les espatlles, pren forma discogràfica sota el nom de Temps (Ànima Records, 2019), un disc que veurà la llum demà. El quartet va començar a descobrir la novetat sonora a principis d'any, amb les cançons "Ja fa molt de temps" o "Ulls ullets". La cançó "Somnis plaents", que estrenem a Enderrock.cat amb video-lyric i que recull en el propi nom l'essència del grup, és el cinquè tema que presenten els de Xilxes i Nules, amb el qual completen la descoberta de l'àlbum.


Juanjo Clausell ens explica com ha estat el procés creatiu del nou àlbum, i com es preveu la nova etapa de Pleasant Dreams, que tot just acaba d'arrencar.

Al llarg de vint anys de trajectòria heu canviat d'integrants, ara sou un quartet. I amb aquest gir, per primera vegada, traieu un disc íntegrament en valencià, a què es deu aquesta decisió?
Juanjo Clausell (vocalista): Sempre ens ha cridat l'atenció cantar en valencià. El primer disc tenia un tema en aquest dialecte, després va venir la versió de "La Panderola", que és una cançó popular castellonenca i, per tant, també en valencià. Quan ja teníem quatre o cinc cançons del repertori en aquesta llengua, és quan començàrem a premeditar canviar el xip. Jo soc qui fa les lletres i de cop i volta em vaig preguntar "i per què no?" i vaig decidir fer-les així, al final és la nostra llengua materna. 

Aquest àlbum s'ha cuinat a foc lent. Quan va començar la idea?
J.C: En realitat no tant, la idea del disc té com a molt dos anys. Ens va costar acabar de definir les cançons completes, al final vam decidir que ho acabaríem de fer a l'estudi, cosa que es diferenciava dels treballs anteriors. Prendre les decisions a l'estudi i deixar-nos sorprendre. Hem deixat obert un espai per a idees noves, que han anat entrant d'una manera prou natural. A l'estudi hem anat a buscar les sonoritats que ens estaven atrapant en eixe moment, dels discos que escoltem nosaltres. Així doncs, és l'estiu de 2018 que decidim entrar a l'estudi amb cinc temes definitius, que hem anat presentant durant aquest 2019. I aquest passat estiu, hem gravat sis temes més, que conformen el llarga durada complet. 

Amb el d'avui ja haureu avançat cinc temes, quants en tindrà el treball? 
Vam decidir començar a treure cançons perquè no teníem prou material per un LP, però tampoc no volíem reaparèixer al cap de cinc anys de silenci amb un EP. Així que vam anar retornant progressivament, cançó per cançó, cadascuna amb el seu videoclip. Per dosificar un poc les cançons i també adaptar-les al context. Per exemple, en el cas d'"Ulls Ullets", en vam avançar l'estrena a causa del concert que vam fer a Borriana, poble de l'escriptor que va escriure el poema que hi musiquem, ens va fer molta il·lusió que estigués allà assegut mentre la presentàvem per primera vegada. 

A quins artistes o referents heu mirat per a aquest nou rumb de la banda?
Encarant les cançons dins l'estudi, hem volgut buscar una personalitat pròpia per a cadascuna, no tenen una unificació sonora que les identifiqui. Hem tingut un ventall molt ampli, hem utilitzat molts instruments virtuals, teclats sintetitzats, etc. És difícil escollir referents musicals, però hem tingut presents el grup britànic Gorillaz, que fan música pop però la transformen en electrònica a partir de sintetitzadors. Ens fascinen. Un altre seria Sufjan Stevens, que també es reinventa en cada disc, i que tant pot fer electrònica experimental com acariciar una guitarra per fer una peça subtil a guitarra i veu. Els artistes que es reinventen dins del mateix disc ens encanten. Buscàvem la varietat musical dins del mateix disc. Un tercer referent, més local, serien Antònia Font

Parlem dels concerts. Teniu data de presentació? 
Volem fer el concert de presentació oficial de Temps (Ànima Records, 2019) a Castelló, però encara no hi ha data assignada, estem acabant de treballar les cançons que tenim més recents i adaptant-nos a la nova formació. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Somnis Plaents, EDRValencià, Pleasant, Pleasant Dreams

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.