Actualitat

Flashy Ice Cream: «No ens semblava ètic quedar-nos callats»

Els rapers sabadellencs s'estrenen discogràficament amb "Brillar o morir"

| 01/11/2019 a les 18:00h

Flashy Ice Cream
Flashy Ice Cream | Jaume Roma
Els rapers sabadellencs van aventurar-se entrant al món de la música urbana fa poc més d'un any. Des de llavors, el trio ha anat definint el seu estil publicant una sèrie de temes que experimenten amb el rap, el dancehall i el reggeaton, en el que ells mateixos han denominat en alguna ocasió com a "agrotrap". Són joves i tenen les coses clares, així ho demostren en el seu primer treball discogràfic, Brillar o morir (Música Global, 2019), que s'estrena avui amb deu temes farcits de versos de protesta i reflexions que posen veu a la lluita social liderada per la generació Z.

"La sortida del disc suposa la professionalització del grup, volem dedicar-nos plenament a la música," afirmen Flashy Ice Cream. I és en aquest context que el trio llança el seu primer àlbum, que compta amb cançons indèdites i d'altres que ja han anat traient a la llum. Com bé diu C.Turu, un dels DJs del grup, "més que fer un disc, hem fet una mixtape, ja que hi ha cançons recuperades." Un debut discogràfic amb que els joves rapers volen mostrar les seves habilitats. "Volem mostrar qui som, què fem i com ho fem," diuen. 

Flashy Ice Cream va fer palès el seu talent a partir de col·laboracions amb els seus companys d'escena 31 Fam o el raper Lildami, amb qui van cantar "Collin' el blat", que és on va néixer el concepte "agrotrap". "Va sorgir com una broma, per les referències nostrades que hi ha en les cançons, en les quals difícilment el públic s'hi pot sentir identificat si no és català o ha estat molt temps vivint a Catalunya." Aquesta línia temàtica segueix vigent en les noves cançons de la gang, que a més reivindica i es posiciona en la lluita al carrer abanderada pel jovent català en cançons com "Llàgrimes de sang". Un tema en què compten amn la col·laboració de Chill C que van estrenar el passat 19 d'octubre.  


"No és un posicionament polític en si. Creiem que s'està produïnt un canvi social gros, fortament vinculat a la política, però el nostre tema va més enllà d'això. És tot el que comporta, sobretot des de la lluita als carrers. La gent està farta amb el sistema que hi ha establert, i nosaltres donem veu a això des del punt de vista de la nostra generació," aclara aquest col·lectiu de rimadors vallesans, que tot i deixar clar que el seu posicionament és més social que polític, segons afirmen en nom de Flashy Ice Cream, "com a grup de música que som, hem cregut necessari fer servir el nostre megàfon, per petit que sigui, per denunciar aquesta situació, no ens semblava ètic quedar-nos callats". 

Si bé és cert que cada vegada hi ha més presència de música urbana en l'escena musical catalana, encara està lluny de la influència que aquesta té a llocs com els Estats Units, on ja fa temps que estils com el rap i el trap formen part del mainstream. "És música de gent jove i per a gent jove. Neix d'aquí però hi ha hagut un canvi de paradigma, mica en mica es troba als ulls de mira d'un públic més gran i divers i s'està convertint en el nou pop". 

 

Flashy Ice Cream Foto: Jaume Roma

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, agrotrap, Sabadell, edr, rap, Llàgrimes de sang, Flashy Ice Cream

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.