terra i cultura

Clàudia Cabero guanya el Premi Miquel Martí i Pol 2019 per la musicació de Rosa Maria Arrazola

La barcelonina s'ha imposat als altres quatre finalistes amb la cançó que adaptava "Dona-dindi"

El premi s'inclou dins el certamen Terra i Cultura i està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill

| 13/11/2019 a les 13:16h

Foto de família de l'entrega del Premi Miquel Martí i Pol 2019
Foto de família de l'entrega del Premi Miquel Martí i Pol 2019 | Xavier Mercadé
La musicació de Clàudia Cabero del poema "Dona-Dindi" de Rosa Maria Arrazola ha estat la guardonada de la dotzena edició del certamen Terra i Cultura, que impulsa el celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. L'artista ha rebut el premi Miquel Martí i Pol de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest matí al restaurant El Tros del celler Vall-Llach, a Barcelona.

Les altres quatre composicions que havien arribat a ser finalistes eren les musicacions de "Pertanyo a la llibertat" d'Enric Casasses, a càrrec d'Eduard Iniesta; "Chen la commoció (el Tro)" de Pere Vilanova, a càrrec de Ju; "Llei horària" d'Enric Casasses, a càrrec de Miquel Gil; i "Desplegar-se" de Sònia Molla, a càrrec de Magalí Sare.

En una entrevista per a EnderrockCabero ha agraït el guardó i l'avinentesa amb la poetessa, també present a l'acte: "Ens vam conèixer en un acte en què ella recitava i jo hi cantava. Allà em va proposar de cantar en la presentació del seu llibre, Buit de Març (Viena Editorial, 2017), que era a punt de sortir al mercat i, fruit d'aquesta proposta, vaig compondre 'Dona-dindi' –inclòs en el seu disc de debut, Aorta (U98 Music, 2019)–", explica.

La cantant Clàudia Cabero, un cop se sap guanyadora, es dirigeix al jurat i a l'univers sencer: "Quina sort conèixer la Rosa i poder sumar-nos mútuament. És un honor rebre aquest reconeixement, agraeixo la valentia del jurat per apostar per un tàndem poc conegut de poeta-músic que ens honra immensament a totes dues, i agraeixo a tots els 'culpables' per haver-nos seleccionat. Gràcies al jurat i, per extensió, a tothom qui se senti apel·lat, per confiar en mi més que jo mateixa. Aquests entrades d’energia externs em donen molts punts de vida per seguir seguir posant veu al que pugui sonar".
 

Foto de família de l'entrega del premi Miquel Martí i Pol 2019 Foto: Xavier Mercadé

 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rosa Maria Arrazola, Claudia Cabero, Lluís Llach, Enric Casasses, Miquel Gil, Eduard Iniesta, Terra i Cultura 2019, Ju, Magalí Sare, Sònia Molla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.