premis

Tots els detalls dels II Premis Enderrock de la Música Balear

La gala de la segona edició se celebra avui al teatre Xesc Forteza de Palma

| 28/11/2019 a les 10:00h

Teatre Xesc Forteza
Teatre Xesc Forteza | Xavier Mercadé
Avui 28 de novembre, a partir de les 20 h, tindrà lloc al teatre Xesc Forteza de Palma la segona gala de lliurament dels Premis Enderrock de la Música Balear. En l'acte es realitzarà l'entrega d’un total de 16 guardons, dividits en les categories de premis de la crítica i premis de la votació popular. La festa de la música balear serà conduïda per la periodista i cantant Victòria Maldi i el músic Pep Suasi

Les actuacions
Durant la gala actuaran sis artistes balears. El grup de Marratxí Cabot estrenarà en directe la versió col·lectiva de “Llengües”, amb la participació de l’escriptor Gabriel Janer Manila i dels músics Marta Elka, Pep Suasi, Pau Franch (OR) i Biel Abrines i Llorenç Romera (Salvatge Cor); Marta Elka i Toni Pastor interpretaran en format trio la musicació de “Rellotge” de la poetessa Carme Riera; el quartet Jorra i Gomorra estrenarà el tema “Brilles” del seu pròxim disc Vellut i purpurina (Bubota, 2020); el duet pop Formentera Badminton Fan Club presentarà la cançó “Astre i jo” de l'àlbum Imantisme (RHRN, 2019) i el trio folk Marala, integrat per la balear Clara Fiol, la valenciana Sandra Monfort i la catalana Selma Bruna, cantarà “A trenc d’alba”.

Premis Especials
Uc
és el grup més emblemàtic de música folk a les Pitiüses i serà reconegut amb el Premi Enderrock d'Honor de la música balear com a referent en la tasca de recuperació de la música tradicional als Països Catalans. El Premi Enderrock a la Trajectòria de la música balear serà per al pianista i compositor Antoni Parera Fons, que va iniciar la trajectòria musical a principis dels seixanta amb peces tan icòniques com "T'estim i t'estimaré". Enderrock també ha concedit el Premi Especial del Jurat al duet d'electrònica poètica Jansky, que va treure l'any passat This Is Electroverse (Hidden Track, 2018). 
 

El trio Uc, a Eivissa als anys setanta Foto: Arxiu grup


Premis de la Crítica
La revista Enderrock va fer públics els Premis Enderrock de la Crítica seleccionats a partir de la votació d'una quinzena de periodistes musicals i professionals de la indústria musical. El cantant Joan Miquel Oliver ha estat guardonat amb el Premi Enderrock de la Crítica a millor disc de l'any de la música balear per Elektra (DiscMedi, 2018), i la formació de Jorra i Gomorra ha rebut el Premi Enderrock de la Crítica a millor disc revelació de la música balear per A Manacor (Bubota, 2018).

Premis de la Votació Popular
Al llarg de la gala es revelaran els guanyadors dels Premis Enderrock per Votació Popular, que ha comptat amb un total de 9.836 vots a través d'Enderrock.cat (un 68% més que l'any passat). Després de la primera volta, els artistes amb més nominacions van ser ORMarga Rotger, Anegats i Cabot. Es premiaran les següents categories per votació popular:

- Millor artista de l'any
- Millor disc de pop-rock
- Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica)
- Millor disc de folk i noves músiques
- Millor disc de cançó d'autor
- Millor disc de jazz
- Millor disc de clàssica
- Millor disc en llengua no catalana
- Millor cançó
- Millor directe
- Millor grup revelació

Jornada Professional
Coincidint amb la gala dels II Premis de la Música Balear, el dimecres 27 de
novembre tindrà lloc a Ca n’Oleo, de 17 a 21 hores, la primera edició de les jornades professionals amb tres taules rodones que reuniran representants de la indústria musical balear i catalana, músics i mitjans de comunicació, organitzades per Grup Enderrock i l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB). La presentació de les jornades serà a càrrec del director de l’ICIB, Mateu Malondra, i les tres sessions seran obertes al públic en general.
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock de la Música Balear, premis

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.