actualitat

La banda sonora de 2020 (I)

Txarango, Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts i Blaumut presentaran nou disc aquest 2020

Presentem una trentena de llançaments discogràfics previstos per a l'any que ve

| 30/12/2019 a les 12:00h

Els Amics de les Arts
Els Amics de les Arts | Michal Novak
El 2020 es preveu fèrtil en llançaments discogràfics. Grans clàssics del panorama pop-rock del país presentaran nou disc, així com també veuran la llum gires molt esperades i noves cançons d'artistes com Oques Grasses, Doctor PratsGlaucs, Maria Arnal i Marcel Bagés, Anaïs Vila, Ebri Knight, SuasiLina & Raul Refree, Nil Moliner, Carlos Cros, Che Sudaka o Ciudad Jara. Fem un repàs de l'any.

Txarango
La gira de comiat
El quart treball de Txarango sortirà a la llum a la primavera, produït per David Rosell. Després de 10 anys als escenaris, la sorpresa és una gira de comiat autogestionada que s’aturarà a 14 ciutats amb envelat propi de circ. Els últims bolos a Catalunya amb “El gran circ” s’iniciaran el 12 de juny a Vic.

Sopa de Cabra
El retorn d’un clàssic
La gravació d’un disc amb nous temes confirma la tornada d’un clàssic del rock català, que ja va reaparèixer amb Cercles (RGB Suports, 2015). El pròxim treball del tàndem Quintana - Thió sortirà amb PromoArts Music al març i inclourà lletres compromeses amb la realitat política i social del país.

Els Amics de les Arts
El trio del pop català
Primer àlbum d’Els Amics de les Arts com a trio, després de la marxa d’Eduard Costa, que sortirà a la primavera editat per Música Global i Universal. Per tal de celebrar-ho han escrit, produït, dirigit i muntat un documental que “canvia les regles del joc” i explica el procés de gravació, culminat a Glasgow.

Suu
Els hits de la temporada
Considerada artista revelació de l‘any, la bandautora barcelonina s’ha fet un espai propi. Un parell d’anys després reapareix amb un segon treball igual de valent, Ventura (Halley Records, 2020), produït per Carlos Sadness, on evidencia el talent amb un conjunt de cançons que són armes de seducció massiva. "Tant de bo" n'és el primer avançament.


Sabor de Gràcia
Un quart de segle de rumba
El popular grup de rumba, liderat per Antoni ‘Sicus’ Carbonell i nascut al barri de Gràcia, celebra 25 anys amb una proposta singular que ha anat evolucionant amb el temps. Per celebrar el primer quart de segle presenta un doble CD, 25 anys / 25 años (DiscMedi), un en català i l’altre en castellà.

Pau Alabajos
La veu compromesa
El cinquè disc del cantautor de Torrent sortirà al mercat el 14 de febrer, editat per RGB Suports. Pau Alabajos ha treballat en aquesta ocasió amb l’equip de producció Santos & Fluren per donar un matís més pop a un disc que contindrà poemes musicats i també temes propis.

Blaumut
Les melodies fetes cançó
Dos anys després d’Equilibri (Música Global, 2017), el segell gironí i la promotora Clipper’s llançaran el quart àlbum a partir de febrer. La producció ha estat confiada en Joel Condal i el mateix grup, en un espai adequat expressament per a l’ocasió on treballen sense pressió.

Judit i Meritxell Neddermann
Vides paral·leles
L’any 2020 serà un canvi de paradigma per a les germanes Neddermann. La Judit publicarà el nou disc –en català i castellà– sota els auspicis de l’agència d’Alejandro Sanz, Mow Management, després que el madrileny la va convidar al darrer treball, #Eldisco (Universal, 2018). Per la seva banda, la Meritxell debutarà en solitari al febrer amb Halley Records i Èxits Management amb una proposta de pop d’autor en anglès i català.

Koers
El reggae de Ponent
La banda lleidatana reggae, liderada pel carismàtic cantant d’origen nigerià, Kelly Isaiah, estrenarà disc al març. La nova entrega arriba després de l’èxit del debut amb la ‘cançó de l’estiu’ de TV3 i Catalunya Ràdio “Despertem el món”.

No Logo
Segona vida
El nou projecte de qui va ser líder dels recordats Aspencat, Kiko Tur, prendrà vida entre febrer i març. Produït per la factoria d’Oques Grasses, el grup recollirà l’herència del repertori sense prendre l’essència del mestissatge. L’estrena de la gira serà al festival Telecogresca de Barcelona.



P.A.W.N. Gang
La ‘clica’ pionera del trap català
La popular squad de trap catalana creada l’any 2011 pels graciencs Teuma Thug, Monrra Straps, Lil Guiu, Good Jan, Yung Mare i Willfree ja ha anunciat el retorn als escenaris el primer trimestre d’aquest any amb un repertori de noves cançons.
 

Pawn Gang Foto: Juan Miquel Morales


Balkan Paradise Orchestra
La mediterrània explota
La banda femenina de vents i percussions balcàniques guanyadora del X Concurs Sons de la Mediterrània publicarà a l’abril amb Calaverita Records el segon disc, gravat a Bucbonera Studios per Tomàs Robisco. La nova fusió de la BPO sonat amb alegria, festa i ball (“Amchoor” i “Cotnes”), tres claus que els obriran portes als principals festivals europeus.

Da Souza
El pop illenc d’avantguarda
L’inquiet segell balear Bubota Records prepara un 2020 d’infart amb el llançament dels esperats nous treballs de Da Souza i Jorra i Gomorra, dues bandes que han marcat la via del nou indie-pop illenc, al costat del post-punk de Saïm i Polseguera.

La Pegatina
La rumba reivindicativa
Celebrat el 15è aniversari amb el recopilatori Un secreto a voces (Warner, 2019), el grup de rumba mestissa prepara disc i gira per a la tardor de 2020. La Pegatina ja treballa en almenys un parell de cançons en català que enregistrarà a l’abril a Barcelona.


I també...

Arc de Triomf
La nova marca LCM Records es destapa amb el debut dels barcelonins, Nascuts per molestar.

Èxta6
El grup de la ‘cançó d’estiu 2019’ (“Aquells grans hits”) treu el 31 de gener Darrere la mirada (RGB Suports).

Kop
EP al febrer pels vint anys de Kop amb versions de temes emblemàtics i nou àlbum a l’octubre.

La Marta Rius
La cantautora folk de Sant Feliu de Llobregat presenta àlbum i websèrie amb producció de Santos & Fluren.

Manu Guix
El professor de l’acadèmia d’OT ja té enfilades les cançons del nou disc per al setembre.

Marala
El trio de cançó-folk –Selma Bruna, Sandra Monfort i Clara Fiol– debuta amb A trenc d’alba (U98 Music).

Maria Jaume Martorell
La mallorquina guanyadora del Sona9 debutarà el 2020.
 

Maria Jaume Martorell Foto: Carles Rodríguez


Massa
El cantant de Teràpia de Shock, Ferran Massegú ‘Massa’, estrena projecte en solitari amb RGB.

Nico Roig
L’inconfusible músic barceloní prepara quarta entrega bilingüe al febrer amb U98 Music.

Pupil·les
El trio valencià de rap fa un salt endavant i fitxa amb Halley Superbova per al tercer CD al març.

Relat
La banda garrotxina de reggae-dub Premi Cases de la Música del Sona9 debutarà al març.

Roba Estesa
La formació folk femenina s’empoderarà entre febrer i març amb un EP de quatre cançons.

Roger Usart
Segon CD en solitari de l’osonenc, Llamp de bosc (Great Canyon), produït per Jordi Casadesús.

Sanjosex
El cinquè àlbum del bandautor bisbalenc veurà la llum finalment al setembre amb Bankrobber.

Xanguito
La banda illenca de fusió més popular (millor gira i cançó 2018) treu el segon disc al febrer amb U98 Music.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, discos, Txarango, 2020, Els Amics de les Arts, Suu, banda sonora, Blaumut, Sopa de Cabra, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.