Festivals

L'Ítaca Sant Joan, de l'Estartit, s'amplia a tres dies

El festival oferirà una quinzena de concerts entre el 19 i el 23 de juny

La banda francesa Caravan Palace serà el cap de cartell

El festival Ítaca L'Escala, els èxits de la primavera

| 23/12/2019 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Caravan Palace, No Logo, Lágrimas de Sangre, Tremenda Jauría, Ítaca Band, La Sra. Tomasa, Joan Garriga, Balkan Paradise Orchestra, The Tyets i Despit formen part del cartell del festival Ítaca Sant Joan, de l'Estartit, que s’acabarà de conèixer durant el primer trimestre de l’any vinent.

A l’edició del 2020, la gran revetlla musical s’amplia de dos a tres dies -el 19, 20 i 23 de juny- i programarà una quinzena de concerts i tres sessions de DJ, a la platja Gran de l’Estartit. Organitzat per la productora gironina Link Produccions, amb el suport de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, l’Ítaca Sant Joan confia superar l’estiu vinent els més de 15.000 espectadors d’aquest any.

En l’apartat musical, el festival internacionalitza la seva proposta amb Caravan Palace com a cap de cartell. La banda francesa és tot un referent de l’electro swing, proposant una barreja de ritmes ballables que converteixen els seus directes en pura energia. Zoé Colotis lidera aquesta banda que ha fet ballar frenèticament espectadors de tot el món. Aquests 'ciberpunks dels feliços anys vint', com ells mateixos es defineixen, actuaran per primera vegada al Festival Ítaca amb un nou disc sota el braç, Miracle.

L’actuació de la banda francesa tindrà lloc el dissabte 20 de juny. Compartiran escenari amb No Logo, el nou projecte musical de Kiko Tur -fundador i compositor d’Aspencat, i els locals Despit, en una nova aposta del festival pels grups gironins amb major projecció. La proposta musical es completarà amb dues bandes sorpresa més que s’anunciaran durant el primer trimestre del 2020.

L’Ítaca Sant Joan arrencarà un dia abans, el 19 de juny, amb el rap combatiu de Lágrimas de Sangre, la música urbana dels madrilenys Tremenda Jauría,l’estil festiu de La Sra. Tomasa i el trap dels The Tyets.

La proposta musical de l’Ítaca Sant Joan es tancarà el 23 de juny amb una nit musical per animar la revetlla. Ítaca Band, Joan Garriga i les Balkan Paradise Orchestra actuaran a l’escenari de la Platja Gran de l’Estartit en una nit festiva i per a un públic intergeneracional. Durant el primer trimestre del 2020, es donarà a conèixer el nom de dos grups sorpresa més que completaran el cartell de la nit més curta de l’any. Les tres nits de concerts finalitzaran amb una sessió de DJ per allargar la festa fins a la matinada.
 

Ítaca Sant Joan 2019 Foto: Gaizka Peñafiel


De manera excepcional i a causa de la celebració de la revetlla en un dimarts, el festival ha decidit allargar l’esdeveniment el cap de setmana anterior amb dues nits més de concerts. De cares a futures edicions, els organitzadors valoraran el funcionament de l’edició del 2020 per decidir si mantenen les tres jornades de concerts o retornen al model original de dues nits.

Les entrades pels tres dies de concerts es posen a la venda aquest dimarts, 24 de desembre, a partir de les 12 h. Durant aquest Nadal, el festival ofereix descomptes de fins al 30% en el preu de les primeres 1.000 entrades venudes. Com ja és habitual, Ítaca proposa també diverses opcions d’abonament que inclouen una o més nits de concerts amb allotjament en càmping o hotel a l’Estartit. A més, el festival Ítaca manté campanyes de promoció i preus reduïts per facilitar l’accés a les seves propostes a diversos col·lectius amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic.

Manel, Ciudad Jara, Lildami, Ebri Knight, Mafalda, El Pot Petit i Macedònia
La programació de Sant Joan s’afegeix als concerts ja anunciats pel festival que s’inicia més aviat que mai amb la festa Ítaca Carnaval La Mirona que tindrà lloc el 15 de febrer i que inclourà les actuacions de Mafalda i Ebri Knight i la festa de carnaval de la sala de referència de l’àrea urbana de Girona. Així mateix, el festival ja ha anunciat les bandes que actuaran a l’Ítaca L’Escala, que comptarà amb les actuacions de Manel, Ciudad Jara i Lildami. I en l’apartat familiar, el festival ha avançat les dues propostes de la pròxima edició amb els concerts d’El Pot Petit, a l’Escala el 12 d’abril, i les Macedònia,el 9 de maig a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.

El festival Ítaca, que el 2020 celebra la seva vuitena edició, combina concerts multitudinaris amb actuacions musicals de petit format en alguns dels espais més bonics de l'Empordà.
Arxivat a: Enderrock, Ítaca, Sant Joan, l'estartit

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.