revista

Un 2020 valent amb Suu, portada de la revista Enderrock de gener

La revista publica els Premis Enderrock 2020 de la crítica i els 75 millors discos de 2019

El número 298, les revistes oficials del Barnasants i el Tradicionàrius

Hi trobem un reportatge sobre el comiat de Txarango i una entrevista a Sabor de Gràcia i al trio eivissenc Uc

| 02/01/2020 a les 12:00h

La nova dècada arriba amb música valenta i amb una portada de la revista Enderrock que brilla pel talent. La cantautora barcelonina Suu sedueix el número de gener, el primer d'aquest 2020, amb les cançons de l'imminent nou disc, Ventura (Halley Records, 2020), que s'erigeix com una proposta de mestissatge amb veu pròpia després de l'èxit de Natural (Halley Records, 2018). 

Com és ja tradició, el nou any obre els ulls amb un repàs dels 75 millors discos de 2019 i fent públics els Premis Enderrock 2020 de la crítica, que encapçalen Manel amb l'àlbum Per la bona gent (Ceràmiques Guzmán, 2019), Oques Grasses amb Fans del sol (Halley Records, 2019) i El Petit de Cal Eril amb Energia fosca (Bankrobber, 2019). 

El número 298 inclou també la revista oficial del Barnasants i del Tradicionàrius amb el millor de la seva programació. Mentre que la proposta de folk internacional amb seu al CAT dedica la 33a edició a Kepa Junkera, el festival de cançó d'autor homenatja l'alcoià Ovidi Montllor ara que fa 25 anys que va morir i coincidint amb la 25a edició de la cita. La revista oficial aprofundeix en la seva figura amb entrevistes a Pere Camps, director del festival, els músics Pi de la Serra i Feliu Ventura i l'activista i membre d'Ovidi 25 David Fernàndez. 

L'any, però, porta amb ell una mala notícia per als seguidors del mestissatge poètic català, ja que Txarango ha anunciat que, després de la publicació del proper disc i la gira de comiat, tancarà les portes del seu circ de cançons. El número de gener hi dedica un reportatge en profunditat. A més, hi trobem entrevistes a Sabor de Gràcia, que enguany celebra un quart de segle amb el doble disc 25A: 25 anys / 25 años (DiscMedi, 2020), i a Uc, que ha rebut el Premi Enderrock d'Honor de la música balear de 2019. En un format més breu, parlem amb Jordi Serradell

La Fonoteca, Oriol Rodríguez parla amb Louise Samson de Hidden Track i a La Playlist es descobreix la banda sonora imprescindible de la il·lustradora Flavita Banana. Per altra banda, a la secció Acords i desacords, opinen Lildami i Maria Xinxó. El disc del mes per Jordi Bianciotto és Ataràxia (autoeditat, 2019) de l'Orchestra Fireluche i Pau Riba.
 

Portada Enderrock gener Suu Foto: Michal Novak

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, revista, Tradicionàrius, gener, Suu, Uc, Txarango, Sabor de Gràcia, Premis Enderrock 2020 de la crítica, Barnasants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.