Actualitat

Qui és Samantha, la concursant que ha versionat Lluís Llach a OT?

Samantha, una de les setze noves concursants d'Operación Triunfo, s'ha estrenat al concurs amb "Que tinguem sort"

La de Beniarrés és la vocalista de la formació Cactus

| 13/01/2020 a les 15:00h

Samantha Gilabert
Samantha Gilabert | Operación Triunfo
La nova generació d'artistes que formaran part del concurs Operación Triunfo es va conèixer ahir, durant la gala 0 de la que serà la tercera edició de la nova era del talent show. Setze dels divuit aspirants van aconseguir entrar a l'acadèmia després d'una actuació de presentació en la qual cada cantant va intentar posar-se el jurat i el públic a la butxaca amb una cançó escollida per ells i elles mateixes. 

Com a les millors pel·lícules, la sorpesa va arribar al final. La concursant Samantha Gilabert, una cantant de Beniarrés (Alacant), va pujar per primera vegada a l'escenari del concurs per cantar-hi un dels clàssics de la cultura catalana, "Que tinguem sort" de Lluís Llach, cançó publicada el 1974. Samantha és la segona concursant en la històoria del programa que canta en català, després que Miki Núñez interpretés "Una lluna a l'aigua" de Txarango en l'edició anterior. 


La cantant té carisma i confiança en ella mateixa, com bé apuntava en la primera entrevista que li van fer amb motiu dels càstings del concurs, i aquesta combinació de talents va ser la fórmula perfecta perquè l'artista acabés creuant la passarel·la. Ara, però, la vocalista deixa momentàniament parada la formació de Cactus, una banda que combina reggeaton, rap i pop en valencià i que acaba de publicar el treball Roma (Halley Supernova, 2019). De fet, l'artista va cantar "Cabrona de mi", una de les cançons del grup, en la primera fase del càsting per l'edició Operación Triunfo 2020, amb la qual va rebre l'enganxina que li va permetre passar a la següent fase.


I què passarà ara, amb Cactus? Ho preguntem a Miquel García 'Mik Kelen' i ens respon el següent: "Teníem prevista aquesta situació, no tenim res tancat però tenim diverses opcions per a una nova cantant. Samantha haurà d'estar uns mesos en això, però nosaltres continuarem la nostra marxa. Tenim concerts tancats per aquest mateix gener. Operación Triunfo ens ha fet una putada [Riu], els hem demanat si ens deixen a Chenoa a canvi, però de moment res! D'aquí a unes setmanes anunciarem la guanyadora del nostre propi càsting i nova cantant de Cactus!". 

A més de Samantha, que es va atrevir amb "Que tinguem sort", en aquesta edició la representació catalana ha minvat respecte a l'anterior. Mentre que en l'edició passada hi havia fins a quatre concursants, en aquesta l'Acadèmia compta amb 3 músics: Samantha, de Beniarrés, Ariadna, de Sant Joan Despí, i Nick, de Barcelona.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, operación triunfo, cactus, samantha, actualitat, lluís llach

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.