Obituari

Santi Sans, l'humorista de la Cova del Drac

L'actor i còmic va morir dimecres 22 a Mataró

| 24/01/2020 a les 09:00h

Santi Sans
Santi Sans | Josep Puvill
Actor, humorista, imitador… i cantant, Santi Sans va viure moments de popularitat entre els anys 60 i 80. Es va donar a conèixer fent teatre sota la direcció d’Adolfo Marsillach. Als anys seixanta va ser un dels habituals de la Cova del Drac, l’espai icònic de la Nova Cançó al carrer Tuset de Barcelona. En aquest escenari va enregistrar l’EP Santi Sans a la Cova del Drac (Concèntric, 1967), amb versions d’èxits de l'època adaptats per Josep Maria Espinàs.



L’any 1968 va publicar un senzill amb dos monòlegs humorístics: "Un tímid en "Las Canas"" i "Preferencia, 2 Pesetas" (Sonoplay, 1968) i el 1977 un altre amb "Com apretar-se el cinturó" i "Les Passarem Més P........, Que Cain!" (Phonic, 1977). També va enregistrar Don Jaume el Conqueridor (Impacto, 1978) de Serafí Pitarra, en la qu interpretava tots els papers masculins de l’obra. La rèplica femenina li donava Christa Leem. També va publicar diversos discos en castellà.

Amb l’arribada de TV3 als anys 80, es va convertir en una cara coneguda gràcies a programes "Tres i l'astròleg" i "Filiprim", esdevenint un dels primers imitadors de la televisió. També va participar a la sèrie "Laberint d'ombres". Santi Sans va morir el dimecres 22 de gener a Mataró. Tenia 86 anys.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Santi Sans, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.