actualitat

Glaucs bufa 25 espelmes amb un setè disc

La banda empordanesa treu el març un nou EP

Les noves cançons se sentiran per primera vegada el 17 d'abril al festival Strenes

Jofre Bardagí: «Era un bon moment per treure un nou disc en solitari»

| 03/02/2020 a les 18:00h

Glaucs
Glaucs | Arxiu grup
Del cor de la ciutat empordanesa de Begur va sorgir fa ara un quart de segle un grup que, tot i les seves anades i vingudes a la música, ha continuat sonant a l’imaginari i ràdio catalanes fins avui. Es tracta de Glaucs, que celebren enguany els 25 anys amb un setè treball discogràfic i una gira. "Fa vertigen pensar que fem 25 anys com a grup, però ens fa molta il·lusió que després de tant de temps i d’estar de manera intermitent, seguim generant interès i sonant a la ràdio", explica Jofre Bardagí, vocalista del grup.

Sis anys després del retorn als escenaris amb el disc Hem conegut la nit (Música Global, 2014), Glaucs treu un nou curta durada format íntegrament per cançons inèdites, que veurà la llum el proper mes de març i que, si tot va bé, comptarà també amb una continuació que es publicarà de cara a l’any vinent.

L’EP es podrà sentir en directe per primera vegada al Teatre Municipal de Girona, dins del Festival Strenes, el 17 d’abril. "Em fa una il·lusió especial tocar-hi", confessa el cantant, "perquè jo hi havia anat moltes vegades d'adolescent com a espectador a veure grups tan mítics com Umpah-pah. Hem tocat a llocs molt xulos, però sempre he volgut tocar al Teatre Municipal de Girona i fins ara no ho havíem aconseguit”.

Com a part de la celebració del quart de segle, Glaucs es fa gran en la seva gira per Catalunya i amplia la banda a vuit membres i incorpora un guitarrista, un teclat, cors i, avança Bardagí, "algun convidat especial que ens fa molta il·lusió". A més, també tenen preparada una ruta per Europa com a quartet en format acústic: "Tenim moltes ganes de tocar plegats", explica el cantant, "fa ja quatre o cinc anys que no ho fèiem i ho trobàvem a faltar". Als concert s’hi podrà sentir, a part dels temes del nou EP, els hits més exitosos de la banda, com "Els teus ulls" o "Quan no hi ets".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Glaucs, 25 anys, festival strenes, actualitat, Jofre Bardagí

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.