premis enderrock

Oques Grasses i Manel, els grups més nominats als Premis Enderrock 2020

D'entre els 93 artistes de la votació popular, la resta de grups més votats pel públic són Rosalia, Buhos, Miki Núñez i Ginestà

Aquesta edició és la que compta amb unes nominacions més paritàries, amb un 40% de presència femenina

Les actuacions de la gala aniran a càrrec de Sopa de Cabra, Blaumut, Smoking Souls i la PAWN Gang, entre altres

Núria Feliu rebrà el Premi Enderrock d'Honor

El guardonat amb el Premi Enderrock a la Trajectòria és Manel Camp

El Premi Enderrock Estrella se li atorgarà a Jordi Sierra i Fabra

Els Premis Enderrock se celebraran el 5 de març a l'Auditori de Girona

| 29/01/2020 a les 11:30h

Els Premis Enderrock 2020 són a la cantonada. Avui en una roda de premsa a Girona s'han presentat els detalls de la gala que se celebrarà el 5 de març a l'Auditori de Girona. Durant la presentació dels guardoncs s'ha fet públic que els Premis Enderrock se celebraran a la ciutat gironina almenys fins el 2023.

Després de finalitzar la primera ronda de votació popular de l'edició d'enguany, ja se saben els artistes més votats i, per tant, els que passen a la segona volta de votació. Oques Grasses, en 6 categories, i Manel en 5, són les bandes que més suport han rebut per part dels votants, seguits de Rosalia, Buhos, Miki Núñez i Ginestà. Els resultats de la primera ronda revelen que aquesta edició és la que compta amb unes nominacions més paritàries, ja que el 40% de les classificades d'aquest 2020 són dones. A partir d'avui mateix, dia 29 de gener, s'engega la segona volta de votacions, que romandrà oberta fins al 9 de febrer.

Premis especials
A més dels Premis Enderrock de la crítica i de la votació popular, el 5 de març també es reconeixerà la tasca d'altres personalitats destacades. És el cas de Núria Feliu, que enguany rebrà el Premi Enderrock d'Honor pels més de 50 anys de trajectòria en la cançó catalana, de Manel Camp, a qui se li atorgarà el Premi Enderrock a la Trajectòria pel seu talent al piano, i de Jordi Sierra i Fabra, que s'emportarà el Premi Enderrock Estrella com a escriptor pioner a parlar del rock català.

Les actuacions de la nit
La gran nit de la música catalana, que serà conduïda per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera, ja comença a desvelar-se. La gala comptarà amb actuacions de bandes de renom del moment que acaben de treure disc. Blaumut interpretarà el senzill "De veritat", Balkan Paradise Orchestra oferirà un tast del segon disc amb "Amchoor", Gertrudis remourà el públic amb "Si tothom calla" i Koers mostrarà el so renovat amb "Ballarem". També hi serà Salvatge Cor, que presentarà "Flor de fusta" amb Maria Jaume Martorell; Smoking Souls emocionarà amb "Volves de neu"; la PAWN Gang estrenarà en directe "TARAPiA DA GRUP", i Sopa de Cabra sorprendrà amb un tema del nou àlbum. 

A la celebració, a més, hi serà iCat, que oferirà una emissió especial de la nit i hi dedicarà el programa Independents de Josep Martín des de l'Auditori de Girona. Se sumarà a l'esdeveniment des del terreny Catalunya Ràdio, que farà l'Estat de Gràcia de Roger de Gràcia a l'Auditori, així com Rac1 en parlarà en un programa especial previ a la gala i Els40 hi tindran presència amb una selecció de la banda sonora dels premiats. Per als qui ho vulguin viure presencialment, les entrades per assistir a la cita es posaran a la venda en els propers dies. 

Els Premis Enderrock 2020 - XXII Premis de la Música Catalana són una producció del Grup Editorial Enderrock amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació SGAE i amb el patrocini d'Estrella Damm.

El cartell
L'encarregat de crear el cartell dels Premis Enderrock 2020 és Manuel Cuyàs, dissenyador gràfic del Grup Enderrock amb experiència en l'àmbit del disseny editorial, d'exposicions i de comunicació institucional. Ha treballat pel centre universitari TecnoCampus de Mataró, el Born Centre de Cultura, l’Arts Santa Mònica, el departament de Justícia de la Generalitat, el Palau Robert o l’Ajuntament de Mataró i el seu darrer treball és el disseny gràfic de exposició Lluís Llach. Com un arbre nu, actualment a l'Arts Santa Mònica.
 

Cartell Premis Enderrock 2020 Foto: Manuel Cuyàs

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2020, Oques Grasses, Manel, Girona, La Xarxa, CCMA, Núria Feliu, Manel Camp, Jordi Sierra i Fabra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.