Entrevistes

Descobreix la teva X escoltant el nou àlbum de Pinan 450f

Consciència social, pluralitat i festa, a les cançons del segon treball discogràfic de l'artista, 'Afro-X'

El concert de presentació de l'àlbum serà el 20 de març a Lleialtat Santsenca de Barcelona

| 05/02/2020 a les 12:30h

Pinan 450f
Pinan 450f
Pinan 450f va descobrir el segon llarga fa pocs dies sota el nom d'Afro-X (Stepper Music, 2020). Després de cinc anys de projecte, el grup liderat per Adnan Fassi persisteix en la confluència entre el dàrija, el dialecte marroquí del l'àrab, el català i el castellà. Una sincrasi verbal que, combinada amb la filosofia urbana i accent festiu, proposa un contingut de ritmes ballables alhora que compromesos.

Encara que la banda ja faci temps que pedala, amb aquest disc proposa un viatge per Centre Amèrica i presenta nova formació, nous estils i nova posada en escena. "És l'hora de crear un pont musical, cultural i social entre continents, venim a trencar sons", assegura l'artista. I és que si una cosa queda clara escoltant Afro-X, és que la consciència social i la lluita de classes rau en la diversitat de cultures, neix al barri i conviu en l'actitud. "El disc desperta les nostres arrels, passant per les influències d'arreu del planeta que ens han marcat a foc per les seves accions i actituds", descriuen a la presentació.

Afro-X està compost de tretze cançons que expliquen uns mateixos principis a través de la història de personalitats com Nina Simone, Quincy Jones, Pepe Rubianes, Rosa Parks o Salvador Puig Antich, entre d'altres. A més, compta amb les col·laboracions de Yousra el Mansouri a "Tot dintre", Dignity Soul, Daura Mangara, Berta Garrido o Homes Llúdriga. La lletra X del títol de l'àlbum fa referència a tot allò que queda per descobrir, el que cadascú porta a dins i lluita per defensar. "Suena el Cuerno" és el senzill que el grup va escollir per presentar-lo. Descobreix la teva X. 

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, música urbana, Pinan 450F, àrab, suena el cuerno, entrevistes, Afro-X, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.