Festivals

Strenes per a tots els gustos

El festival gironí tanca el cartell amb una trentena artistes, un espai delicatessen i una xefla festiva

Sopa de Cabra, Miki Núñez, La Casa Azul, Judit Neddermann, Maika Makovski i Mazoni són alguns noms destacats

| 07/02/2020 a les 13:20h

Concert al Strenes
Concert al Strenes | Xavier Mercadé
Primícies de discos i de gires, l'arribada de la primavera i la ciutat de Girona. Son tres dels grans alicients del festival Strenes, un esdeveniment musical que s’ha fet un nom i una personalitat ben genuïns en l’escena catalana, actuant com aparador prescriptor que marca l’arrencada de la temporada en què les sales donen pas als festivals i als espais oberts. Amb un total de 28 artistes anunciats i un concert sorpresa, Strenes espera en la seva vuitena edició superar els 35.000 espectadors, i ja compta amb un rècord històric de sold outs amb més de 6.000 entrades venudes.

El festival ha tancat el cartell amb novetats nacionals i internacionals que van des de la violoncel·lista Lori Goldston de l'Unplugged (DGC, 1994) de Nirvana, un disc que ara celebra 25 anys, o el fundador de Sonic Youth, Lee Ronaldo –juntament amb Raül Refree–, fins a la la inaguració del nou escenari 'Strenes Delicatessen' amb bandes de pop independent català com Mi Capitán o Mazoni. Tan sols quedarà pendent d'anunciar el popular concert al Terrat de l'Oficina de Turisme de Girona previst pel dissabte 28 de març amb una figura que segur que desvetllarà passions entre el públic.

Els clàssics
Els concerts de cita obligada són els grups clàssics. Aquest any el festival inclourà bandes que ja formen part de la cultura i l'imaginari col·lectiu, com Sopa de Cabra (4 d'abril), que presenta nou disc i ja té totes les entrades exhaurides, o Fangoria (30 d'abril), la formació liderada per l'artista disruptiva mexicana Alaska, que enguany celebra 30 anys sobre els escenaris presentant el disc Extrapolaciones y dos respuestas (Warner Music, 2019). També serà un clàssic el mallorquí Tomeu Penya (25 d'abril) al Teatre Municipal, o la celebració dels 25 anys del 'rock català' de Glaucs (17 d'abri).


El pop festiu
Entre els concerts més esperats i que són festa assegurada hi haurà noms com Miki Núñez & Friends (17 i 25 d'abril), que també ha exhaurit les entrades dels dos dies de concert, la cantautora barcelonina Suu (3 d'abril), que presenta el seu darrer disc Ventura (Halley Records, 2020), Blaumut (30 d'abril), que estrena nou àlbum 0001 (Música Global, 2020), o el pop gironí de David Busquets (25 d'abril). Un altre dels noms destacats de la temporada serà el concert dels barcelonins La Casa Azul (2 de maig).

Cançó d'autor
El festival gironí serà també un aparador d'apostes singulars i de qualitat que no et pots perdre. Pel que fa la cançó d'autor, Strenes portarà als seus escenaris projectes tan potents com la cantant i compositora Judit Neddermann (1 de maig) i la seva germana Meritxell (24 d'abril), l'aclamada pianista Clara Peya (18 d'abril), Magalí Sare (24 d'abril) amb el seu darrer àlbum A Boy and a Girl (Segell Microscopi, 2020) amb Sebastià Gris, la fusió de pop i flamenc del figuerenc Kiko Veneno (4 d'abril), així com l'exitosa aposta de cançó d'autor del malagueny El Kanka (18 d'abril). També cal destacar l'estrena del nou disc del valencià Pau Alabajos (25 d'abril), Les hores mortes (RGB Suports, 2020), a la Pujada de Sant Domènec, o l'actuació de la mallorquina Maika Makovski (24 d'abril).

L'escena rock
Pel públic més rocker el festival també programarà el 25 d'abril noms com Jaume Pla 'Mazoni', que estrenarà disc Desig imbècil (Bankrobber, 2019) a l''Strenes Delicatessen', un cartell que es completa amb el cantautor empordanès Jordi Serradell i l'àlbum debut Ésser viu (Au! Records) o els gironins Carmen 113. I, especialment, val la pena destacar indie de León Benavente (4 d'abril) i Obeses i el Cor d'Obeses (3 d'abril), que presentarà un espectacle en què la veu és un dels pilars fonamentals. A més, en la nova escena, cal anotar l'opera prima dels garrotxins Relat (3 d'abril) –finalistes del Sona9– amb la fusió de reggae-dub de Contratemps (RGB Suports, 2020).

La Xefla d'Strenes
Enguany el festival innovarà amb un nou espai, la 'Xefla d'Strenes', que pretén unir festa i celebració festiva. Per fer-ho, ha convocat el 18 d'abril a tres bandes de fusió del moment a la sala La Mirona de Salt. Els protagonistes de la Xefla seran Oques Grasses amb el nou directe de Fans del sol (Halley Records, 2019), Gertrudis amb No em dóna la gana (PromoArts Records, 2019) i la banda lleidatana Koers, que també presenta nou treball de reggae-mestís.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Suu, Judit Neddermann, La Casa Azul, Obeses, Fangoria, Sopa de Cabra, Miki Nuñez, Oques Grasses, Blaumut, Strenes, Girona, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.