actualitat

Roba Estesa i l'horitzó del canvi

La banda tarragonina publica un EP amb quatre cançons inèdites

| 07/02/2020 a les 14:00h

Roba Estesa
Roba Estesa | Marc Puig
Roba Estesa ha anat encaminant una sonoritat més canyera a cada pas. Des de la vessant folk casolana de Descalces (Coopula, 2016), la formació ha anat guanyant terreny a l'electrònica fins a publicar avui l'EP Dolors (Halley Records, 2020), quatre cançons que obren un nou horitzó en la seva música. Amb aquesta proposta les integrants de la banda tarragonina asseguren que volen arribar a nou públic, però també sonar a la ràdio. Cures, desmemòria històrica i transformació social són els temes que aborden en el nou treball: fan pensar però també fan ballar. 

L'EP neix dos anys més tard del seu darrer treball, on l'estil ja deixava entreveure una possible evolució cap a la sonoritat electrònica de Dolors, un disc gravat i produït a MGTZM estudis amb Joan Borràs (Oques Grasses) i Ferran Casas (Est Oest). En aquesta ocasió, el segell Halley Records s’ha convertit en el nou aliat de Roba Estesa

"Dolors són les relacions heteronormatives i romàntiques, les dinàmiques racistes o masclistes o classistes… és tot allò obsolet que continuem portant en els nostres cossos com a societat", apunta la cantant Gemma Polo. Posar de manifest totes aquestes pràctiques presents en la quotidionitat és el principal objectiu de les lletres del projecte tarragoní. Un petit però contundent compendi de cançons que fan reflexionar i visibilitzen, un cop més, la raó de ser de la lluita per la transformació social i feminista. Dolors és, doncs, un personatge que fa reviure aquestes queixes, dubtes i reclams d'una manera simpàtica i més ballable que mai.

Als escenaris és on passa tot, una totalitat que no només inclou revolucions i festa, sinó agressions i dualitats. “S’estan escrivint i redactant i posant en pràctica molts protocols contra les agressions sexistes en la zona de públic, però no s’apliquen a la zona d’escenari”, confessa Polo. El 28 s’estrenen en directe a Catalunya, a la mítica Telecogresca. La nova gira també farà parada a festivals com Lo Riu Sona d’Amposta, el Canet Rock o el Festiuet de Coma-Ruga.
Arxivat a: Enderrock, Roba Estesa, entrevistes, Memòria, Dolors, EP, folk, eletrònica, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.