entrevistes

Ushanka: «Les nostres cançons es podrien definir amb un estat d’ànim»

Parlem amb la banda barcelonina sobre el darrer àlbum, 'De zero'

Ushanka comença de zero

| 10/02/2020 a les 10:00h

Ushanka
Ushanka | Arxiu grup
El quintet barceloní Ushanka va ser finalista del concurs Sona9 2018 amb el vot popular. Dos anys més tard, el grup amb nom de barret rus ha debutat amb deu temes pop-folk a De zero (RGB Suports, 2020). El disc es presentarà en directe el pròxim 1 de març a la sala la Nau de Barcelona. Parlem amb ells sobre el pas pel certamen i el nou àlbum.

Vau ser finalistes del Sona9 2018 i ara presenteu el primer disc. Què us va aportar el concurs?
Podríem dir que el Sona9 va ser un punt d’inflexió que va donar llum als objectius més ambiciosos del grup. Gràcies al concurs vam conèixer l’equip de producció de Marc Martín, que ens ha ajudat a donar forma i color al debut d’Ushanka.

Per què el nom d’Ushanka?
D’història com a tal no n’hi ha. El que sí que hi ha és un fil conductor, perquè un dels membres tocava en un grup que es deia Barret. Tot va partir d’una pluja d’idees amb noms de barrets, fins que vam arribar a Ushanka, que és el típic barret rus pelut amb orelleres.


La vostra música beu de diversos estils, amb el pop-folk com a base.
Sí, però sí que hi ha un punt de partida, una font de la qual hem begut tots: l’herència del pop-rock català.

I les lletres de les cançons, segueixen algun fil conductor concret?
Sí, parlen d’emocions. Totes les nostres cançons es podrien definir amb un estat d’ànim, un sentiment o una situació a la vida, i a més cada tema també pot parlar de cadascun de nosaltres. Les cançons necessiten sempre una segona i tercera escolta i han de provocar una reflexió. De fet, els primers a qui volem emocionar escoltant la nostra música és a nosaltres mateixos.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Ushanka, Sona9, entrevista, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.