Concerts

El rei Carnestoltes se'n va de concert

Vilanova i la Geltrú, Solsona, Sallent i Torelló són alguns dels epicentres del carnaval català

Repassem les cites imprescindibles del Carnestoltes 2020

El carnaval se celebra a La Mirona de la mà del festival Ítaca

| 12/02/2020 a les 15:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Amb orígens al segle XIV, el Carnaval és, encara avui, una de les dates més arrelades del calendari festiu del territori. A casa nostra, la vesteixen els balls de màscares, les rues, els enterraments de la sardina o la botifarra d'ou. Però amb tot això, el Rei Carnestoltes no en té prou. És per això que arreu del territori s'hi organitzen concerts per allargar la festa, que acostuma a tenir lloc a mitjan febrer. Fem un repàs per l'agenda de concerts de Carnaval 2020 arreu de Catalunya. 

Carnaval de Vilanova i la Geltrú 
El carnaval vilanoví arrossega una història digna de considerar. La capital del Garraf va ser una de les que es van resistir a fer cas de les ordres que es van imposar amb el triomf de les tropes franquistes l'any 1939, les quals prohibien, entre d'altres, qualsevol celebració relacionada amb el Carnaval a tot el territori dominat. La població de Vilanova i la Geltrú va fer orelles sordes i va seguir programant el mític ball de màscares i, més endavant, el famós dissabte dels Mascarots. Vuit dècades després, la cita continua sent imprescindible i, de fet, ja fa anys que s'hi han sumat actuacions de música en directe. Aquest 2020 es podrà gaudir dels concerts de Koers i Porto Bello


Carnaval de Solsona
L'atractiva programació musical del carnaval de Solsona és un dels ingredients clau perquè aquest se situï entre els més coneguts del territori. En aquest cas, la festa del dissabte 22 de febrer tindrà les actuacions de Torricello Duet i El Pony Pisador a la plaça Sant Joan, i més tard, els concerts de Miki Núñez, Strombers i Bossonaya a la sala Polivalent. 


Carnaval de Sitges
Una altra de les destinacions preferides en aquestes dates és al municipi del Garraf. A Sitges el carnaval s'allarga més d'una setmana, amb activitats de tota mena ininterrompudament. Un dels plats forts d'aquesta edició, però, serà el 'Concert del Fardo', en aquesta ocasió amb la presència de Miquel del Roig i el grup de versions Dalton Bang, que seran els encarregats d'engegar la festa el dissabte 22 de febrer a partir de les 16 h de la tarda. 

Carnaval de Torelló
També conegut com el Carnaval de Terra Endins, és el punt de trobada infal·lible de la gent de comarques d'interior en dates carnavalenques. En aquesta ocasió, la rua acabarà amb el concert de la banda Di-versiones. Tindrà lloc a l'espai Acte, un dels tres espais diferenciats de la celebració, que té ofertes per a tots els gustos. 

Carnaval de Sallent 
Torna un any més el carnaval més animal de la Catalunya central. El municipi del Bages fa una aposta convençuda per la música en directe. En aquesta ocasió, la comissió del carnaval de Sallent ha programat actuacions des de divendres 21 fins a dimarts 25 de febrer. La Fúmiga serà l'encarregada de donar el tret de sortida a la festivitat, i els dies següents la població gaudirà dels concerts de NativaBoikotArradio Rosita, o Banda Neon, que en remataran l'edició el dia 25. 


Carnaval de L'Escala
El dissabte 22 hi haurà espai per a tota la família al municipi de l'Empordà. Després de la tradicional cercavila infantil, hi haurà l'actuació de Pop per Xics a la sala Polivalent. Més tard, serà l'Orquestra Maribel qui porti la batuta i allargui la nit amb el ball de disfresses. L'endemà, la festa continua amb el concert de Tutú Keké, que actuarà un cop acabi la gran rua de comparses i carrosses. 

Carnaval d'Olot
La capital garrotxina celebra la nova edició del Carnaval amb un programa d'actes que disfressa el poble en un gran escenari cultural. D'altra banda, la ciutat també deixa espai per a la música en directe. Aquest any els assistents podran gaudir de l'actuació de l'Orquestra Maribel, el 29 de febrer al final de la rua.

Carnaval a La Mirona de Girona 
A La Mirona s'anticipen a la data oficial del carnaval i fan una prèvia prometedora que combina caretes i música en directe. El festival empordanès Ítaca programa les actuacions de Mafalda i Ebri Knight per celebrar l'arribada del Carnestoltes a la comarca gironina. 


Carnaval a la Nova Jazz Cava de Terrassa
A la ciutat del Vallès Occidental opten per oferir una alternativa a la celebració convencional. Pels més fans de la música jazz, a la Nova Jazz Cava s'hi celebra enguany el Carnestoltes Shake Your Soul!, un concert a càrrec de Soulsystem's Dj que engegarà a partir de les 23 h. 

Carnaval a Barcelona 
L'epicentre dels festejos de Carnestoltes a la capital catalana ja fa uns anys que se situa al barri del Born, encara que això no significa que la resta de barris no organitzin propostes alegres i convincents. En destaquem el Ball de Carnaval amb So Nat i Els Quatre Vents, que amenitzaran la festa a ritme d'èxits de rock català i els hits més discotequers de l'escena internacional al Centre Artesà Tradicionàrius.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Torelló, Girona, Solsona, concerts, carnestoltes, carnaval, plans musicals, Sallent, Koers, Portobello, Miki Núñez, El Pony Pisador, Strombers

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.