cançó per cançó

'Soroll' de Nerea Bassart Trio, cançó per cançó

El trio estrena avui el seu àlbum debut

Bassart es va donar a conèixer per la seva participació al darrer disc de Lax'n'Busto

| 21/02/2020 a les 16:00h

Nerea Bassart Trio
Nerea Bassart Trio | Arxiu del grup
Nerea Bassart es va fer coneguda per la seva participació al disc Polièdric (RGB, 2019) de Lax'n'Busto amb la cançó "Quan em diguis que m'estimes". La realitat, però, és que la músic i compositora vendrellenca comptava ja amb dos treballs d'estudi més a les esquenes, Lucid Dreams (Rock CD Records, 2017) i l'EP Something in the bone (autoeditat, 2018). Avui Bassart presenta Soroll (Discmedi, 2020) al capdavant de la formació que comparteix amb Xavi Pomar i Pau Josa, Nerea Bassart Trio. A l'àlbum hi exploren noves sonoritats, apropant-se al funk, deixant una mica enrere el seu rock habitual i component per primera vegada en català. Repassem el treball amb Nerea Bassart, cançó per cançó.

1. "He descobert" 
"Es tracta del single del disc, una cançó fruit de la col·laboració de tots els components del grup i del productor Pemi Rovirosa, qui en va escriure la lletra. La temàtica centra l’atenció en els petits detalls, reflexionant sobre com aquests poden ser claus en el dia a dia".
 
2. "Soroll"
"Aquest és el tema que dóna nom al disc. Parla sobre els discursos buits, sobre la pressió del temps, de la rutina, i de com trobar en la música un mètode per a escapar, sanar-nos i deixar enrere la passivitat".
 
3. "Mai n'aprenc"
"En aparença és la cançó més tranquil·la del disc, però amb gir final sorprenent. Un tema que s'apropa més al soul que al funk, amb una temàtica reflexiva, que ens parla de la gestió de sentiments negatius com l'angoixa o la ira".
 
4. "Perduda a l'aigua"
"Aquest tema ens mostra la part més funk/disco de l’agrupació. Una composició (tant música com lletra) del baixista, en Xavi Pomar. Ens situa en un naufragi, una aventura d’aigua, sal i superació".
 
5. "Ride to find you"
"És la col·laboració del disc: l’Ernest Armengol, vocalista de Matilda Blue, és qui posa la veu principal a aquest tema. Una cançó que parla dels somnis de joventut perduts en el temps".
 
6. "Ara veus"
"De sonoritat més rockera, contrasta amb la resta de temes del disc. És una cançó amb altes dosis d'energia, que parla de la cruesa de fer-se gran i descobrir com funciona realment el món, però que alhora es manté en peu de guerra i crida a l’acció".
 
7. "Monotonia"
"Amb un baix ben protagonista, aquest tema parla de la dicotomia entre la rutina i el temps d'oci. Un tema amb moments frenètics però també d’altres més atmosfèrics".
 
8. "El món canvia"
"Tots ens fem grans, i amb el temps, cada vegada ens costa més acostumar-nos als canvis. Per això, aquesta cançó pretén ser un recordatori de cara al futur, per recordar que hem de mantenir-nos amb mentalitat oberta".

9. "On has estat"
"Estem davant la cançó amb més temps de vida del disc. Aquesta primera composició de l'àlbum destaca pel seu ritme frenètic. La seva temàtica reflexiona sobre els camins que emprenem, els motius pels quals els inicien i les pors que els condicionen".
 
10. "Undersea"
"Un d’aquells temes que destaquen per la seva frescor, energia i perquè convida a moure’s, aixecar-se i ballar. La lletra ens parla dels perill de les realitats paral·leles, com el món digital, on tenim la falsa impressió que ho podem fer i dir tot sense filtres ni conseqüències".
 
11. "One way road"
"L’última cançó del disc va ser composada en un viatge a Londres, després de la visita als estudis d'Abbey Road. Ens parla del mític carrer i del que representa, desprèn passió per la música i ens carrega d’energia positiva amb un funk molt ballable".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, cançó per cançó, Nerea Bassart Trio, Nerea Bassart, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.