actualitat

La foto de família dels sons jamaicans a Catalunya

Una vintena de grups participen en un disc recopilatori que mostra la gran influència del reggae, l'ska o el rocksteady en els músics catalans

| 10/03/2020 a les 15:00h


Jamaicat (Liquidator Music, 2020) és un recopilatori que recull el bo i millor del reggae, l’ska i el rocksteady fet a Catalunya. Un doble LP i CD amb 21 bandes en actiu que representen un moviment musical amb abundants adeptes. L’impulsor del projecte, Tole Torelli, guitarrista de la banda lleidatana La Familia Torelli i activista musical de les Terres de Ponent, explica que la idea de fer aquest disc va néixer "amb l’objectiu de fer pinya i sumar esforços entre les bandes que sentim devoció pels sons jamaicans dels anys 60 i 70, ja que vam creure que calia posar en relleu la quantitat i la qualitat de projectes d’una escena que s’ha de reivindicar".

Una fenòmen musical digne d’estudi, la de la música jamaicana a Catalunya, que el coordinador del projecte no creu que existeixi en cap altre racó del món: “La conreem de fa més de tres dècades, així que és evident que no estem parlant d’una moda passatgera, la música jamaicana ha calat profundament en l'ADN de casa nostra, té un caràcter alegre i festiu que sembla connectar molt bé amb el nostre tarannà".

Grups com Skatalà, Dr. Calypso, La Thorpe Brass o Discipulos de Otilia, autèntics pioners, han tingut el relleu amb Drop Collective, The Penguins, Soweto, The Oldians, The Kinky Coo Coo’s, Don Cosmic, Root Diamons, La Familia Torelli, Thorpedians o la BCN Ska-Jazz Orquestra. Aquestes són algunes de les bandes que apareixen en el recopilatori Jamaicat, un retrat de família de la música jamaicana de Catalunya en la seva vessant clàssica, i que Tole Torelli creu que amb el pas del temps “potser es converteixi en part de l'essencialisme català, a l'altura del pa amb tomata i els castellers". 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Jamaica, reggae, Jamaicat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.