premis enderrock

Manel Camp, en nom de la música

El pianista i compositor celebra 50 anys de música amb el Premi Enderrock a la Trajectòria 2020

El manresà va debutar en el rock i el jazz, ha treballat la Cançó i ha conreat música d’arrel i clàssica

| 29/02/2020 a les 20:30h

Manel Camp
Manel Camp | Juan Miguel Morales
Nascut a Manresa el 1947, Manel Camp es va donar a conèixer amb Fusioon, una banda de rock progressiu amb el seu germà Jordi Camp, Santi Arisa i Martí Brunet. La proposta fusionava rock, jazz, pop i música clàssica, unint composicions pròpies amb peces de Falla i Txaikovski.

Ha estat molt vinculat a la Nova Cançó, de manera que el 1974 va començar a treballar amb Lluís Llach als arranjaments del disc I si canto trist (Movieplay, 1974), i va ser director musical de Viatge a Itaca (Movieplay, 1975). Ha signat discos conjuntament amb Maria del Mar Bonet, Joan Crosas, Miquel Gil, l’Esbart Dansaire de Rubí i la Polifònica de Puig-reig, i ha treballat al costat d’intèrprets com Raimon o Joan Isaac.

A més, ha treballat dos discos de versions instrumentals de la Cançó a piano. També ha conreat el jazz amb diferents formacions al costat de Santi Arisa, Josep Mas ‘Kitflus’, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, Lluís Ribalta i Matthew Simon, entre d’altres. És autor de moltes bandes sonores, entre les quals La muchacha de las bragas de oro, de Vicente Aranda, o Gràcies per la propina, de Francesc Bellmunt. A punt de complir els 75 anys, el pianista i compositor bagenc farà revisió de la seva carrera. El proper 5 de març recollirà a l'Auditori de Girona el Premi Enderrock a la Trajectòria. 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Matthew Simon, Josep Mas Portet 'Kitflus', Lluís Ribalta, Horacio Fumero, Raimon, Llibert Fortuny, Joan Crosas, Maria del Mar Bonet, Miquel Gil, Lluís Llach, Santi Arisa, Fusioon, Manel Camp, Premis Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.