Actualitat

La Marfà aposta per la creació musical amb nous programes de suport

La creació, la formació i la divulgació de música moderna són els principals eixos de l'equipament gironí, que presenta noves iniciatives

Les tres formacions que actualment compten amb el suport de La Marfà són Cala Vento, Za! i Pulmon Beatbox

| 26/02/2020 a les 13:45h

Cala Vento
Cala Vento | Arxiu del grup
Una forma agraïda de reviure edificis històrics als paisatges urbans, com ara la nombrosa quantitat d'antigues fàbriques de filats que hi ha a Catalunya, és reconvertir-les en espais de creació artística de lliure accés. Aquests nous usos, permeten a l'arquitectura conservar-se i adaptar-se a les noves necessitats socials, i una de les que hi acostumen a tenir cabuda és la de la cultura. És el cas de l'antiga fàbrica gironina La Marfà, situada al barri Sants Eugènia, que des del 2011 combina els usos de biblioteca i de centre cívic del barri i que acull un projecte que concentra accions i recursos en matèria de música moderna.

Aquest 2020, l'equipament reforça aquesta última iniciativa per a fomentar la creació, la formació i la divulgació musicals a partir d'ajudes a artistes musicals emergents. La Marfà ha presentat aquest matí en una roda de premsa les tres noves iniciatives de suport a la creació musical. Per una banda hi trobem les Residències internacionals de creació musical, un programa de beques per promoure la internacionalització i la mobilitat artística. 

Per un altre costat, La Marfà també ha engegat el Programa d'orquestra resident, que consisteix en la selecció d'una formació professional que rebrà suport econòmic per a un projecte de creació i residència entre 2020 i 2022. Per últim, el tercer projecte és el Programa de coproduccions, que vol fer possible la posada en escena de nous projectes musicals i que ja compta amb bandes com Pulmon Beatbox, Za! i Cala Vento.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, pulmon beatbox, La Marfà, Girona, Alter Sinergies, Actualitat, cala vento, za!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.