actualitat

Cronopios lleva l'àncora de 'La perla negra'

La banda vallesana presenta el nou curta durada

| 27/02/2020 a les 18:00h

Cronopios
Cronopios | Arxiu del grup
"Cuando los Cronopios cantan sus canciones preferidas, se entusiasman de tal manera que con frecuencia se dejan atropellar por camiones y ciclistas", escrivia l'escriptor Julio Cortázar i creador del concepte cronopio. Identificats amb aquesta emoció intensa que els produeix la música, un grup de joves de Cerdanyola del Vallès recuperaven la paraula per batejar-se com la banda musical Cronopios.

Malgrat que els inicis van ser com a grup amateur per tocar davant els companys i professors de l'institut, Cronopios va anar professionalitzant-se i incorporant més músics. Amb un primer llarga durada a l'esquena que ja fa dos anys que roda, La sonora creació (Picap, 2018), enguany la banda presenta un nou treball discogràfic, La perla negra (Picap, 2020).



Seguint amb les referències literàries, el nou curta durada del grup està dividit en quatre capítols, que corresponen a quatre cançons: "Saint-Denis 81", que comença amb una cita de la saga de pel·lícules Pirates del Carib (la primera pel·lícula de la qual es titula també "La perla negra"), "Brandenburg", una versió de "Ya no te espero" del cantautor cubà Silvio Rodríguez i "Ja ho tindríem ;)".

Cronopios barreja així influències llatinoamericanes amb cultura pop estatunidenca i referències literàries amb referències futbolístiques o al programa de ràdio La Sotana. D'aquesta manera aconsegueix explicar una història d'intimitat i d'humor, que reflecteix la seva generació, amb l'embolcall de la fusió d'estils musicals com el hip-hop, el latin o el funk, però sempre amb la seva festivitat característica.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Cronopios

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.