revista

Enderrock celebra la sortida del número 300 amb una edició doble

El número especial 300 recull quatre dècades de rock en directe fotografiades per Xavier Mercadé

Sopa de Cabra protagonitza la portada 301 amb un clam a favor de la llibertat

La revista de març inclou també entrevistes en profunditat a Núria Feliu, Jordi Sierra i Fabra i la nova fornada de veus femenines

L'Enderrock 300 estarà dedicat a quatre dècades de rock en directe

| 02/03/2020 a les 09:30h

La revista Enderrock presenta aquest mes un número doble commemoratiu que es distribueix arreu dels Països Catalans al preu especial de 8 euros. La revista 300 és un edició gràfica antològica de 200 pàgines que repassa quatre dècades de rock en directe amb fotografies de Xavier Mercadé. De manera conjunta, el número de març 301 dedica la portada a Sopa de Cabra, que presenta el seu nou treball, La gran onada (PromoArts Music, 2020), amb una clara reivindicació de llibertat i rock madur.
 
Enderrock número 300
La publicació especial del número 300 repassa la història del rock en directe a Catalunya al llarg de les quatre darreres dècades a través de deu capítols temàtics. La publicació gràfica de 200 pàgines inclou més de 300 fotografies realitzades i seleccionades pel cap de fotografia d'Enderrock, Xavier Mercadé, que des de 1984 al 2020 ha cobert 14.000 concerts i documentat més d'un milió de fotografies.

El número antològic es divideix en deu blocs temàtics i cronològics. La revista s'obre amb Punk, hardcore i moviments alternatius ("Odio obeir") i L'autenticitat com a bandera ("A 45 revolucions"). L'escena barcelonina es reflexa a Roda el món i torna al Born ("Barcelona Blues") i la nacional a L'escena musical catalana ("Fent d'aquí"). Les pàgines centrals estan dedicades a El circ del rock'n'roll ("Freaks"), l'estètica jump amb Sempre més amunt ("Salts") i el heavy mètal amb Banyes i punys enlaire ("Directes a l'infern"). La publicació es tanca amb Els concerts de gran format ("Rock d'estadis"), La força femenina ("Dives"), El panteó del rock ("Adeu als déus") i El públic. Cada apartat va acompanyat d'articles de periodistes, músics i agents culturals, que fan d'aquesta revista la llegenda gràfica de més de 35 anys de rock a Catalunya.
 

Portada Enderrock 300 Foto: Xavier Mercadé


La revista de Sopa de Cabra
La reivindicació de la llibertat amb la banda sonora rockera arriba aquest mes de la mà de Sopa de Cabra, que presenta el seu sisè àlbum d'estudi, La gran onada. Amb la voluntat d'afrontar col·lectivament un canvi polític i climàtic, i gràcies a la maduresa i experiència que es fa palesa a les noves cançons, la banda gironina es consoliden com els grans clàssics de la música catalana moderna a la portada de l'Enderrock 301. Gerard Quintana i Josep Thió parlen sense embuts de la situació política, de la realitat cultural i dels reptes de futur que afronta la seva generació.

La revista entrevista en profunditat la guardonada amb el Premi Enderrock d'Honor 2020, Núria Feliu, i al guanyador del Premi Enderrock Estrella 2020, Jordi Sierra i Fabra. La revista de març també repassa la fornada de veus femenines de l'escena catalana. D'una banda, s'analitza la trajectòria de Macedònia, que després de quasi vint anys i d'un nou àlbum, plega veles., i de l'altra destaca els nous llançaments d'artistes com Núria GrahamMeritxell NeddermannNerea Bassart, el trio de música d'arrel Marala, el grup Roba Estesa El Pony Pisador.

El número 301 encarta la Revista Oficial del Festival Strenes, amb tota la programació i els artistes més destacats. La secció de Músics & Cellers porta al raper terrassenc Lildami a visitar el DO Conca de Barberà, regentat per Ramon Ribas, i a La Playlist es descobreix la banda sonora de la directora i actriu Laura Jou. A la secció Acords i desacords, opinen Ariadna Oltra i Arnau Tordera. El disc del mes per Jordi Bianciotto és Marjorie (Primavera Labels / Universal, 2020) de Núria Graham. Finalment, la revista incorpora un suplement especial dedicat als Premis Enderrock, que es liuraran el proper 5 de març, on es repassen els premis de la crítica, els reconeixements a la indústria i els nominats per votació popular.
 

Portada Enderrock 301 Foto: Michal Novak

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Lildami, Setrill, Anaïs Vila, Manel Navarro, El Pony Pisador, Roba Estesa, Marala, Nerea Bassart, Núria Graham, Jordi Sierra i Fabra, Meritxell Neddermann, Premis Enderrock, Macedònia, 301, Sopa de Cabra, revista, Núria Feliu, Miquel Moya, Xavier Mercadé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.