premis enderrock

Les 10 claus per saber-ho tot dels Premis Enderrock 2020

Dijous se celebrarà la 22a edició de la gala anual dels Premis de la Música Catalana a l’Auditori de Girona i te n'expliquem tots els detalls

| 02/03/2020 a les 14:06h

Premis Enderrock
Premis Enderrock | Xavier Mercadé
El què, el quan i l'on els tenim gravats a foc: la gala dels Premis Enderrock 2020 tindrà lloc a l'Auditori de Girona el 5 de març . Però, a més d'aquesta informació bàsica, hi ha altres dades de la gala que potser t'interessa saber, com les personalitats que hi assistiran o algunes sorpreses que ja podem revelar. Aquí tens 10 claus per seguir fil per randa els Premis de la Música Catalana d'enguany. 


Les actuacions de la nit
La gala tindrà una desena d'actuacions exclusives d’artistes que faran un tast dels seus treballs més nous i esperats pel públic. En la 22a edició dels Premis Enderrock actuaran Sopa de Cabra, Blaumut, Gertrudis, Balkan Paradise Orchestra, Judit Neddermann, Koers, PAWN Gang, Salvatge Cor, Smoking Souls, i dos noms més que es faran públics aquesta setmana.

Els guardons de la crítica
Els Premis Enderrock de la Crítica, que ja es van anunciar el mes de gener, es lliuraran a Per la bona gent (Ceràmiques Guzmán, 2019) de Manel, considerat el millor disc de l’any; Oques Grasses, millor artista de l’any per Fans del sol (Halley Records, 2019); Energia fosca (Bankrobber, 2019) d'El Petit de Cal Eril i Kevin (Hidden Track Records, 2019) de Ferran Palau, millors discos de pop-rock (ex aequo); Cançons de fer camí (Bureo Músiques, 2019) de Mireia Vives i Borja Penalba, millor disc de cançó; Ora Pro Nobis (Indian Runners, 2019) de Tarta Relena, millor disc de folk. A més, Bruixes (Discmedi, 2019) de Salvatge Cor, rebra el guardó de millor disc revelació; Kill a
Feeling
(Great Canyon Records, 2019) de Carla, millor disc en llengua no catalana; Flors mentre visqui (Halley Records, 2019) de Lildami, millor disc de músiques urbanes; Legacy (Seed Music, 2019) d'Anna Alàs i Jové Alexander Fleischer, millor disc de clàssica; Curiosity (Just Listen Records, 2019) de Xavi Torres i Ibia (A Flor de Tiempo, 2019) de Gorka Benitez Quartet, millors discos de jazz (ex aequo).

Faixedas i Xuriguera, els presentadors
Des de l'any 2014 aquest duet humorístic format pels dos exmembres de Teatre de Guerrilla Rafel Faixedas i Carles Xuriguera presenta la gala dels Premis Enderrock. Sumant un any més al carro d'aquesta tradició, els dos actors tornaran a conduir la nit dels Premis de la Música Catalana. 
 

Faixedas i Xuriguera Foto: Xavier Mercadé


Els artistes més nominats
L'obertura de la tercera fase de votació popular va mostrar quins eren els tres finalistes per a cada categoria dels Premis Enderrock 2020. D'entre totes les modalitats, els grups amb més nominacions són Oques GrassesMiki Núñez, Ginestà i Rosalia. Els guanyadors de cada categoria se sabran en directe a la gala dels Premis. 

Entregadors de totes les disciplines
Per a l'entrega de reconeixements, la gala d'enguany ha convidat personalitats de tots els àmbits de la cultura i la societat catalana a ser els lliuradors dels guardons. Els noms des entregadors es faran públics demà, molta atenció!

Premis especials
Durant la gala també hi haurà lloc per als premis especials d'aquest 2020. El Premi Enderrock d’Honor el recollirà Núria Feliu, el Premi Enderrock a la Trajectòria serà per a Manel Camp i el Premi Enderrock Estrella se l'endurà Jordi Sierra i Fabra. D'altra banda, el productor David Rosell rebrà el Premi Trayter al Millor productor i arranjador i 2princesesbarbudes, el Premi Xesco Boix. 
 

Núria Feliu Foto: Juan Miguel Morales


El dos per cent de cultura
El cartell dels Premis Enderrock 2020, amb el lema '2 per cent per la cultura', és obra de Manuel Cuyàs, dissenyador gràfic que va estudiar a l’Escola Elisava de Barcelona i al London College of Printing. Treballa i ha treballat per clients com el Grup Enderrock, el Born Centre de Cultura, l’Arts Santa Mònica o el Palau Robert.

Presidit per Quim Torra
La gala dels Premis Enderrock 2020, que se celebrarà el 5 de març a l'Auditori de Girona, comptarà amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, entre altres autoritats i representants del sector musical d’arreu dels Països Catalans.

La gala en directe
Pe que fa a la cobertura de mitjans, per primera vegada, la nit es transmetrà en directe per Canal 33, l'emissora musical iCat i La Xarxa de televisions i ràdios locals gràcies a una coproducció de La Xarxa i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El programa es reemetrà, en format resumit, diumenge 8 de març a la nit per TV3. En la seva versió completa, es podrá reviure el dissabte 11 d’abril al vespre a la Xarxa Audiovisual Local.

Seguiment mediàtic
Des de primera hora de la tarda de dijous, el hall de l'Auditori de Girona comptarà
amb la presència de Catalunya Ràdio, que emetrà el programa Estat de Gràcia dirigit per Roger de Gràcia. Per altra banda, iCat farà l'espai musical Independents, amb Josep Martín, i RAC1 realitzarà Islàndia, comandat per Albert Om. Finalment, l'emissora Els 40 també farà una selecció musical especial per als convidats a la gala dels Premis Enderrock. 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2020, detalls

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.