premis enderrock

Oques Grasses, Miki Núñez i Lildami, els grans guanyadors dels Premis Enderrock 2020

Els osonencs s'han endut el Premi Enderrock de la crítica a millor artista del 2019 i el de millor artista de l'any i millor disc de pop-rock per votació popular

Miki Núñez recull dos guardons de la votació popular per la millor cançó i millor artista revelació

Lildami ha estat reconegut per la crítica i la votació popular pel disc 'Flors mentre visqui'

| 06/03/2020 a les 12:00h

Oques Grasses
Oques Grasses | Michal Novak
Oques Grasses ha estat el gran grup guanyador dels Premis Enderrock 2020 - XXII Premis de la Música Catalana amb tres guardons: el Premi de la crítica a millor artista del 2019 i els de millor artista i millor disc de pop-rock per la votació popular. Per darrere, el persegueixen de prop els músics terrassencs Miki Núñez i Lildami, ambdós guanyadors de dos guardons.

Miki Núñez ha estat guardonat amb el reconeixement a millor artista revelació i a millor cançó de pop-rock per "Escriurem", tots dos premis atorgats per la votació popular. Per la seva banda, el raper Lildami ha obtingut, tant per part de la crítica com per la valoració popular, el Premi Enderrock 2020 a millor disc de hip-hop i músiques urbanes per Flors mentre visqui (Halley Records, 2019).

Entre els artistes premiats per la votació popular s'hi troben també Rosalia com a millor artista en llengua no catalana, Porto Bello pel millor directe, Joan Rovira a millor cançó d'autor per "Sota el teu balcó", Ginestà per millor disc de cançó d'autor i Buhos pel millor videoclip, "Connectats".

El vot popular també ha decidit premiar Praxinoscopi (Microscopi, 2019), de Criatures, com a millor disc folk i "Prec de Nadal" de les germanes Meritxell i Judit Neddermann com a millor cançó tradicional. En la categoria de millor disc de jazz, ha quedat premiada Andrea Motis amb Do outro ado do azul (Verve, 2019), mentre que a millor àlbum de música clàssica venç el Cor Jove Nacional de Catalunya amb el seu disc homònim. Pel que fa a públic familiar, enguany el premi a millor disc ha anat a parar a El Pot Petit pel seu elapé 10 anys (U98, 2019).
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Oques Grasses, Lildami, Miki Núñez, Ginestà, Porto Bello, Criatures, Joan Rovira, Neddermann, Buhos, El Pot Petit, Premis Enderrock 2020

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.