coronavirus

El Covid-19 obliga a ajornar la sortida d'una desena de discos

Els àlbums d'Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Roger Usart o Glaucs, entre molts altres, s'han hagut de posposar per la crisi del coronavirus

Tampoc es farà aquest dissabte el concert inaugural del festival Strenes de Girona previst al Terrat de l'Oficina de Turisme

Per contra es mantenen els llançaments digitals de Balkan Paradise Orchestra, Nico Roig o Kop previstos per la setmana vinent

| 27/03/2020 a les 12:00h

Sílvia Pérez Cruz amb la Farsa Circus Band
Sílvia Pérez Cruz amb la Farsa Circus Band | Alex Rademakers

Aquesta primavera eren molt els discos que esperaven veure la llum. Amb tota l'emergència sanitària actual però, i amb la conseqüent dificultat d'ultimar els detalls del disc i de comprar per part del públic la seva versió en físic, així com la impossibilitat d'acompanyar el llançament amb una gira, molts s'han hagut d'ajornar. Repassem alguns dels treballs que s'han vist afectats pel Covid-19 i pels quals s'haurà d'esperar més del que es creia. De fet, tampoc es farà demà la inauguració del festival Strenes de Girona, que estava anunciada amb el tradicional concert al terrat de l'oficina de Turisme, al costat del riu Onyar. La cancel·lació ha estat anunciada directament per l'Ajuntament de Girona.

La sortida del nou disc d'Els Amics de les Arts, El senyal que esperaves (Música Global, 2020), prevista el passat 20 de març ha quedat ajornada fins a nova ordre. Tot i que els discos ja estan fabricats i tota la campanya de promoció estava programada, la companyia gironina ha hagut de posposar el llançament i la presentació del nou treball. Una de les poques entrevistes que va concedir el trio per parlar del nou disc sortirà publicada al pròxim número d'Enderrock, que es distribuirà a quioscos a partir de l'1 d'abril i també s'oferirà en obert en format digital. D'altra banda, el nou disc de la maresmenca Judit Neddermann, titulat Aire –que s'editarà conjuntament per Universal Music i Música Global–, també ha quedat ajornat i les companyies estudien fins i tot traslladar la seva sortida al setembre.

El mateix ha succeït amb les previsions dels nous treballs de l'alguerès Claudio Gabriel Sanna & Rall Grup, Mirau que sem anant i mirant, del mallorquí Pep Suasi, del garrotxí Ferran Massegú 'Massa' o dels tarragonins Segonamà, que no s'han pogut acabar d'enregistrar, mesclar i masteritzar per ser publicats aquest mes d'abril.

La cantant palafrugenca Sílvia Pérez Cruz havia de publicar el 23 d'abril un nou àlbum, Farsa (Universal, 2020), després de tres anys des del seu darrer llarga durada. La nova data de sortida encara no està en ferm, però s'espera que sigui el maig. Del disc, de moment en sabem que comptarà amb la cançó "Mañana" (lletra d'Anna Maria Moix) i musicacions de poemes de Sylvia Plath. A més, per aquesta nova aventura, la músic palafrugenca ha comptat amb una nova banda, la Farsa Circus Band, integrada per músics que l'han acompanyat en gran part de la seva carrera musical com Marco Mezquida (piano), Mario Mas (guitarra), Aleix Tobías (percusió), Carlos Monfort (violí) i Bori Albero (contrabaix).


Llamp del bosc (Great Canyon, 2020), el primer disc íntegrament en català -i tercer de la seva carrera- del cantant i compositor manlleuenc Roger Usart també haurà d'esperar per veure's publicat. L'àlbum el conformaran deu temes que, sonorament, s'allunyen del seu folk habitual per endinsar-se a nous estils que van des del pop al blues. El músic ja n'ha avançat un d'ells, "La vida que pren".


La banda de Begur, Glaucs, fa enguany vint-i-cinc anys. Per celebrar-ho, el grup tenia ideada una gira, amb tret de sortida al Festival Strenes, i el llançament d'un nou treball d'estudi, l'EP Tot és possible (Música Global, 2020). El disc estarà format per quatre temes inèdits a més d'una versió d'Elton John.



SORTIDES PROGRAMADES
Per contra, ha mantingut el seu calendari de sortida per al divendres 3 d'abril el llançament del nou disc de Balkan Paradise Orchestra, Odissea (Calaverita Records, 2020), que inclou per primera vegada composicions pròpies amb la seva habitual esspencia balcànica. També està previst el nou EP digital de Kop, Per tots els focs que recordo (Kasba Music, 2020), en commemoració del seu vintè aniversari, que es va ajornar des del mes de febrer al proper 3 d'abril. I aquest mateix dia es presentarà igualment el nou disc de Nico Roig, Yo siempre sueño que sí (U98 Music, 2020), que conté una desena de cançons en català i castellà. A més, es manté la sortida del segon àlbum del grup lleidatà de reggae i fusió Koers, That Day (Halley Records, 2020), que  ha fixat finalment el dia de sortida per al 10 d'abril, la mateixa data elegida pel nou EP de Xarim Aresté, Mercuri (U98 Music, 2020). La realitat per als llançaments només en format digital és una altra, ja que la intensitat de l'ús de les xarxes aquest dies pot afavorir la seva propagació.

 

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, actualitat, coronavirus, sílvia pérez cruz, Maria Arnal i Marcel Bagés, Glaucs, Roger Usart

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.