coronavirus

Què passarà amb els festivals d'estiu?

El Cruïlla no contempla ajornar el festival però assegura que complirà amb les directrius sanitàries

El Primavera Sound ha comunicat que està estudiant alternatives

| 24/03/2020 a les 12:00h

Festival Cruïlla
Festival Cruïlla | Carles Rodríguez
La crisi del coronavirus està posant en escac fins i tot els festivals que s'han de celebrar aquest estiu. Amb el tret de sortida del Primavera Sound, previst per principis del mes de juny, la temporada de grans cites musicals a l'aire a lliure és la més potent de tot l'any i, de moment, el sector està treballant per oferir alternatives. 

El Primavera Sound, encarregat d'inaugurar els mesos de música en directe passada per calor, va comunicar fa uns dies que està estudiant possibilitats i que està en contacte amb les institucions locals i les autoritats sanitàries per poder coordinar futures decisions sobre la celebració de la cita. Segons ha revelat el diari Ara, tot i que no han anunciat si ajornaran el festival, l'organització està negociant amb l'Ajuntament de Barcelona perquè aquest es comprometi a garantir la realització de la vintena edició d'aquest esdeveniment de projecció internacional per a la ciutat. Qui tampoc no ha engegat canvis és el Sónar, que amb previsió d'iniciar-se el 18 de juny, assegura que no descarten cap opció i que continuen organitzant-se per tirar-ho endavant, tot i que "en funció d'una realitat canviant". 

Per la seva banda, el Cruïlla, que en principi ha de tenir lloc del 2 al 4 de juliol, va comunicar que no contemplen la possibilitat d'ajornar el festival. Tot i això, recalquen que mai posaran en risc el seu públic, de manera que faran cas a les mesures que les autoritats sanitàries implementin. Per ara, l'edició del Cruïlla de Primavera ja ha hagut de posposar els directes de primavera: el concert de Sopa de Cabra passarà al 28 de maig, Caravan Palace al 25 d'octubre, Snarky Puppy al 29 d'agost i Natos y Waor pel 6 de novembre. 

Per últim, el Festival dels Jardins de Terramar de Sitges, que havia de celebrar enguany la seva segona edició, del 24 de juliol al 14 d’agost, se suspèn amb la previsió de reprende'l l'any vinent. El cicle va aconseguir fer-se ràpidament un lloc dins del festivas d'estiu, amb un cartell que en la seva primera edició que reunia noms com AitanaMelendiMorat, Luis Fonsi o Hombres G. Tot i axí, l'organització ha valorat la situació actual i les afectacions al sector i ha comunicat que "davant de les dificultats en la contractació d’artistes, restrinccions i suspensions de vols internacionals, la notable davallada en la venda d’entrades d’espectacles pels mesos vinents i la caiguda en patrocinis que no hagin estat signats abans de la crisi, considera que hi ha molts elements per preveure un certamen en el qual no poder assolir els mínims requerits".
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, festivals, estiu, Primavera Sound, Cruïlla, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.