coronavirus

Les illes omplen les cases de música

Des de les illes Balears s'han impulsat diversos festivals en línia durant aquests dies de confinament

| 31/03/2020 a les 10:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé

Les xarxes s'han ompert de música durant les darreres setmanes per amenitzar el confinament i seguir podent consumir cultura malgrat l'estat d'emergència que s'està vivint arreu pel Covid-19. Si bé s'han creat iniciatives a tot els Països Catalans i a nivell de l'estat espanyol, una comunitat s'ha mostrat especialment prolífica en aquest nous formats de festival: la balear. 

Un dels festivals digitals impulsats des de ses illes és el #40enaLive, creat per les mans d'un nou col·lectiu manacorí, Neura. El cicle va començar el dissabte 21 de març i ha portat cada dia un concert nou, finalitzant avui, 31 de març, amb el de Quim Gayà i Tià Gris (19h). Alguns dels altres músics balears que han passat pel seu Instagram són Clara Fiol, Miquel À. Roig (Escarràs), Río Ciclo, o Carme i Bostien Vives, entre d'altres.

Musicant el cap de setmana va ser-hi el festival Tots a Ca Teua, amb un programa divers que agrupava set artistes cada dia. A través del seu Facebook hi van tocar músics com Cris Juanico, o Anna Ferrer, a més de Pep SuasiJúlia BeatLoopMazoni, Marco Mezquida, Frank (Pèl de Gall).



La setmana anterior, del 16 al 20, l'Espai Xocolat, col·laborant amb Produccions Blau, va impulsar un dels primers festivals en línia, que va donar el tret de sortida només tres dies després que es decretés l'estat d'alarma. Amb cinc concerts diaris i més de vint-i-cinc artistes, la proposta va portar a les cases de la gent els acords de Marta Elka & Toni Pastor,  Bep Marquès, Llorenç Romera (Salvatge Cor), María LorénGuiem SoldevilaStill Morris, Bruno Sotos, Josep Cabot (Cabot) i Es Gall de Sa Pastera, entre molts d'altres.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, festivals, coronavirus, balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.