Actualitat

15 cançons en temps de confinament

Aquests dies d’han presentat peces noves i inèdites d’artistes com Rosalia, La Pegatina o Cesk Freixas

Dues cançons de Manel han estat versionades per explicar l’actual situació

| 27/03/2020 a les 11:00h

Gertrudis
Gertrudis
El confinament imposat per la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha estat motiu d’inspiració per als músics, molts dels quals han posat el seu talent al servei de la comunitat, bé sigui per fer cançons seguint les recomanacions de quedar-se a casa, bé sigui com a simple entreteniment i diversió, també molt necessària en aquestes hores. Us proposem una llista de 10 cançons noves que s’han compost i enregistrat aquests dies de confinament, així com 5 versions de cançons ja existents que han tingut una nova lletra dedicada als efectes de la pandèmia.

1. "Dolerme" de Rosalia
La de Sant Esteve Sesrovires ha aprofitat el seu confinament per enregistrar una cançó sobre el coronavirus i l’ha penjada a les xarxes amb un videolyric il·lustrat acompanyat d’una nota en la que reflexionava: “Sé que el que faig com a artista pot semblar prescindible, (...) però per mi poder fer música és salut mental. Aquesta cançó es diu 'Dolerme' i espero que us faci sentir una mica millor com a mi quan la vaig fer”.


2. “Quédate en tu casa” de La Pegatina i amics
Adrià Salas, líder de La Pegatina, ha compost una cançó de confinament i l'ha enregistrat amb l'ajuda d'uns quants amics músics. La peça es diu “Quédate en tu casa” i compta amb la participació d'Alba Reig (Sweet California), Álvaro Soler, Andrés (DVicio), Arnau GrisoBely BasarteCarlos SadnessDani FernándezDavid Otero, Ivan (Efecto Pasillo), FunambulistaLa PegatinaMaría PeláeMr. KilomboRaydenRoi Méndez i Sofía Ellar.
 
3. “COVID19” de Homas
Klaus Stronik i Ray Benet, trompetista i baixista de Buhos, i Guillem Boltó, trombonista i vocalista de Doctor Prats són Homas. La formació ha sorgit espontàniament entre els tres músics que comparteixen pis i confinament. Una de les peces amb que han obsequiat els seus seguidors es diu “COV19” i compta amb una sorprenent col·laboració de Judit Neddermann en la distància.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reposting our 6th video from last week. Thanks for all the love we are receiving🥰. STAY HOMA❤️

A post shared by HOMAS (@stay.homas) on



4. “Tot això sortirà bé” de Cesk Freixas
El cantautor va ser el primer en penjar a la xarxa una cançó d’ànims per poder superar el confinament quan tot just s’iniciava. Ho va fer amb una cançó que va iniciar una sèrie de peces (versions pròpies i d’altri) que penja regularment cada dia per fer més agradable l’espera.


5. “Em quedo a casa” de Xiula i els Confinats
Els barcelonins van penjar una cançó sobre la crisi sanitària adreçada especialment als més menuts. És un rap amb dosis d’humor, en la línia habitual de la banda. Les imatges del vídeo han estat proporcionades per les famílies que van respondre a la crida que Xiula va fer a través de les xarxes socials


6. “Avui canviem el món” de Gertrudis
Des de casa seva, Xavi Ciurans, cantant i líder de Gertrudis va presentar “Avui canviem el món”. La lletra anima a trencar la distància i “aprofitar el confinament per mantenir el contacte amb els que estimes”.


7. “Cançó de confinament" de Catfolkin
Els vallesans Catfolkin han fet una crònica de l’emergència sanitària aprofitant la música de la seva cançó “Esperit de vi”, la peça que tancava el seu segon disc Que no s’aturi (DiscMedi, 2018).



8. “Coronavirus" de Mr Freak Ska
Els mataronins Mr Freak Ska van aprofitar els primers dies de confinament per fer una cançó divertida a ritme d’ska per tal de fer més agradable el pas dels dies a tots aquells que l’escoltin.


9. “Entre quatre parets (Cançó del confinament i el coronavirus)” de Toni Beiro
L’olotí Toni Beiro ha donat a conèixer una cançó composta aquesta darrers dies. Es tracta d’una peça que, segons l’autor, “vol donar una visió positiva a pesar de la tragèdia que ens envolta”.


10. Emma
Acabem les deu cançons més destacades sobre el coronavirus amb una peça interpretada per l’Emma, una nena d’Agramunt de sis anys que a més també ha fet tots els dibuixos que podem veure al videoclip. Una cançó que s’ha viralitzat ràpidament.



I cinc versions adaptades a la situació actual

1. “Captatio benevolentiae” (Manel) per Enric Botella (Desconeguts)
2. “Corren” (Gossos) per Roger i Lena Farré
3. “Benvolgut” (Manel) per Pau Serrasolsas (Ginestà). 


4. “Coronavirus”. “Bella Ciao” (Popular) per Carlitos Miñarro i família 



5. "Lo virus a l'Alguer". "Anem, anem anant" (tradicional) per Àngel Maresca


Acabem aquest recull amb un bonus-track a càrrec de la policia local d'Algaida, a Mallorca, que patrulla al ritme d'"En Joan petit quan balla". Un dels agents que té un protagonisme especial és Pedro Adrover, cantant de Ses Bubotes. El video s'ha fet tan viral que fins i tot l'ha compartit Ivanka Trump, filla del president dels Estats Units. 

 

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus

COMENTARIS

Quedat a casa

Anònim, 11/05/2020 a les 12:23

Es el millor vídeo que vist

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.