Actualitat

El repertori del coronavirus #13

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 29/03/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
Fa uns dies, Rosalia va oferir-nos la seva darrera, "Dolerme", que va acompanyar d'un interessant vídeo. Ara ens en presenta una versió nua, sense cap acompanyament a la seva veu. Un vídeo casolà de confinament sense pretensions però que ajuda a entendre la magnitud de l'artista.




Coneixíem diferents claus musicals d'Arturo Gaya però fins avui no li havíem sentit aquesta “Records del carrer Bonaire 12”, una peça en clau intimista sobre la seva infantesa que marca distàncies amb el personatge que fa a Quico el Célio.




Jaume Papell, líder i veu de Tancat per Defunció ens versiona "Acariciant vius filferros" una cançó dedicada a la seva guitarra que pertany al disc que han publicat recentment.


Des de casa seva, Jorcx va recuperant antigues cançons. Aquesta es diu “Aquells dies d’estiu”.



Néstor Mont ha agafat el poema de Clementina Arderiu “El meu cant” i ens el canta a ritme de seguidilla. Ei, el fragment final és de collita pròpia i no de l'àvia de Pau Riba!
 


També des del País Valencià, Mireia Vives & Borja Penalba ens canten una versió de The Pogues inclosa al seu darrer disc.




Bo coneixíem Anna Lorem però la seva “Cançó del confinament” ens ha convençut. A veure què us sembla.




Des de Crevillent, Corbella canta la multilingüe “Mai no ens fareu callar”.



Qui va ser guitarrista a La Porta dels Somnis, Oriol Saltor interpreta un clàssic de Lluís Llach a guitarra sola.




I una altra versió instrumental, la d'“El cant dels ocells”, a càrrec del rossellonès Adrià Bonjoch




Des de les comarques centrals del País Valencià, arriba la Rondalla La Comarcal contra el virus 




I com sempre que en tenim ocasió, alguna proposta adreçada especialment als infants. Avui en tenim dues. La primera és de Ramonets, la banda que habitualment versiona, amb lletres adaptades al nou públic les cançons de The Ramones.



I la segona ve a càrrec de l'actriu i cantant Anna Valldeneu i de la seva família i és un tema original escrit especialment per a l'ocasió.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Oriol Saltor, Corbella, Mireia Vives i Borja Penalba, Néstor Mont, Jorcx, Tancat per Defunció, Arturo Gaya, Rosalia, Adrià Bonjoch, Ramonets, Anna Valldeneu, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.