revista

Els Amics de les Arts descobreixen el nou disc a l'Enderrock d'abril

En el número 302 podeu llegir entrevistes a Balkan Paradise Orchestra, Lasta Sanco, Jordi Fàbregas i Jazzwoman, entre d'altres

La nova edició inclou la revista oficial del Festival Maleducats de músiques urbanes de Terrassa

La revista es distribueix des d'avui a tots els quioscos i de manera excepcional s'ofereix també a tots els lectors en format digital a enderrock.cat

| 31/03/2020 a les 14:30h

Com si fossin tres mosqueters en plena batalla, Els Amics de les Arts expliquen en exclusiva a la revista Enderrock 302 d'abril tots els detalls del seu nou disc, El senyal que esperaves (Música Global/Universal 2020), que encara no s'ha posat a la venda a causa de l'ajornament per la crisi deo coronavirus. A la portada de la revista, Dani Alegret, Ferran Piqué i Joan Enric Barceló són els grans protagonistes d'un número en què analitzen en profunditat el nou rumb de la formació, que després de quinze anys de trajectòria ha gravat una desena de cançons en format de trio.

És un reportatge per anar agafant el ritme i començar a imaginar les noves cançons aprofitant que la revista es distribueix des d'avui com sempre a tots els quioscos dels Països catalans i, a més, de manera excepcional s'ofereix gratuïtament en format digital per a tots els lectors i subscriptors al web Enderrock.cat. Al mateix temps, la revista anuncia la convocatòria de la 20a edició del concurs Sona9, de l'1 d'abril al 31 de maig, i també ofereix una àmplia selecció de les novetats de llibres musicals.

La revista inclou també una entrevista en profunditat al músic Jordi Fàbregas, responsable del Festival Tradicionàrius,m que ha anunciat la seva retirada com a promotor del Centre Artesà Tradicionàrius des que es va crear l'any 1993 fa gairebé tres dècades. I aquest mes presentem un ampli reportatge del segon treball de Balkan Paradise Orchestra, Odissea (Calaverita Records, 2020), que veurà la llum aquesta setmana. A més, Roger Palà reviu la Gala dels Premis Enderrock 2020 en una crònica on deixa clar que va ser el darrer acte musical multitudinari que es va celebrar a Catalunya just abans del confinament total, del tancament de sales i de l'ajornamemt de concerts i festivals.

En el número 302 d'Enderrock igualment podreu llegir entrevistes a la rapera valenciana Jazzwoman, que detalla les claus de la fusió d'electrònica, rap i reggeaton al reivindicatiu i contundent Maléfica (Propaganda pel Fet!, 2020) i als cerverins Lasta Sanco, que presenten el seu primerr llarga durada, Elonga Ya Ngo (Cooppula, 2020). Dediquem un tema al cantautor barceloní Àlex Torío, que revisita les cançons del seu primer àlbum, ara en català i amb nous arranjaments, i al bandautor mallorquí Xanguito, que ha facturat un segon disc amb melodies que brillen com Milions d'estrelles (U98, 2020). A més, Tren Seeger, Andreu Valor, Cesk Freixas, Xarim Aresté, Montañez i Vienna són altres artistes destacats a l'edició d'abril. Ivan Labanda protagonitza a la secció 'La Playlist', on fem un repàs per la banda sonora de l'actor, i el cantautor lleidatà Xavier Baró tasta els vins del Celler Comalats de l'Ametlla de Merola (DO Costers del Segre).

A més, el número d'abril inclou la Revista Oficial del Festival Maleducats de músiques urbanes que finalment se celebrarà el 18 de juliol a Terrassa. La publicació ve amb una entrevista al raper Lildami, responsable d'impulsar la iniciativa de música i arts urbans. I també parlem amb Lauren NineFlashy Ice Cream, Pawn Gang i 31 Fam, a més de repassar tota la programació en un reportatge que repassa les trajectòries dels grans rapers internacionals del moment, com Wos, Trueno, Ecko o la canària Sara Socas.  
 

Portada Enderrock 302. Foto: Michal Novack

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Balkan Paradise Orchestra, Festival Maleducats, Lildami, Ivan Labanda, Àlex Torío, enderrock 302, abril, revista, Els Amics de les Arts, Cesk Freixas, Xanguito, Jazzwoman, Andreu Valor

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.