Obituari

Wenceslau Soler, l'home del carrer

Va ser una peça clau de la recuperació de la cultura al carrer els anys setanta

| 31/03/2020 a les 17:59h

Wenceslau Soler
Wenceslau Soler | Arxiu
Ha mort Wenceslau Soler, qui juntament amb la seva dona Eulàlia Castanys, va ser l’ànima de la promotora de cultura popular Enllaç. Fundada el 1973, Enllaç va servir de catalitzador per a tot d’artistes de cultura popular. El seu catàleg el formaven mags, il·lusionistes, titelles, cercaviles, teatre de carrer i cantants. Tot i que la part musical era només una petita part de tot l’entramat d’Enllaç, cal destacar que entre els artistes que van formar part del seu catàleg hi ha Xesco BoixEsquirolsCeldoni FonollCosesEnric HernàezTeresa RebullOrquestrina GalanaAl TallMiquel PujadóXavier RibaltaJaume ArnellaToni MorlàArc en el CelÒscar Masla Coral Còsmica

A la Catalunya dels setanta, l’aparició d’Enllaç va resultar un revulsiu per a molts artistes que, gràcies a la feia del Wences i l’Eulàlia, van aconseguir arribar fer arribar les seves propostes amb continuïtat al públic. Enllaç va crear circuit, va fer xarxa i va donar cobertura a tots aquests artistes alhora que posava a disposició de les entitats de les diferents poblacions uns espectacles que fins aleshores no tenien a l’abast. Es pot dir que bona part del mèrit de la recuperació del carrer per a la cultura popular es deu a l'empenta d'Enllaç.

Amb l’arribada de la democràcia i el restabliment de la Generalitat de Catalunya, Soler va passar treballar un temps al Departament de Cultura. També es va implicar en diferents entitats de Ripollet i va ser fundador de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell de la qual encara n’era president d’honor. Wenceslau Soler era el pare d’Oriol Soler, un dels impulsors del diari Ara, entre altres iniciatives empresarials en el camp de la cultura. Va morir el passat 25 de març als 85 anys.
Arxivat a: Enderrock, Wenceslau Soler

COMENTARIS

Un gran Teixidor cultural

Josep Lluís , 03/04/2020 a les 19:33

Gràcies per el impuls que vares donar a la varietat cultural catalana
Moltes mercès.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.