entrevistes

Inèrcia: «Tot gira al voltant de les connexions»

Aitor Estan, cantant del grup, parla sobre el nou EP 'Magnetismes'

| 02/04/2020 a les 12:00h

Inèrcia
Inèrcia | Arxiu del grup
El grup de Banyeres de Mariola, Inèrcia, ha estrenat un nou treball en forma d'EP sota el nom Magnetismes (Halley Supernova, 2020). Aquest és el quart disc de la formació i, per primera vegada, han treballat amb el productor Tono Hurtado, als estudis Malamute, que ha aportat un so més modern i fresc i ha jugat un paper determinant en el camí que Inèrcia ha seguit en la gravació de Magnetismes. Així, han afegit recursos musicals com un teclat, bases electròniques o guitarres més netes, i inclouen lletres més emotives però igualment crítiques i amb un to reivindicatiu, allunyant-se de l'amor romàntic.



Pel que fa a la situació actual, el cantant Aitor Estan explica que "personalment, el confinament ens ha afectat com a tothom, però com a grup ens està afectant especialment perquè ha coincidit de ple amb l'eixida del disc. Avui teníem el concert de presentació a València". Però tot i així, el grup alacantí es proposa aprofitar al màxim les xarxes socials per tal de donar visibilitat al projecte, oferint concerts en línea, compartint cançons i fent alguns 'covers'.

I és que Magnetismes arriba en un moment que fa que la situació sigui irònica i fins i tot poètica. Com esmenta el cantant, "és una cosa que hem estat reflexionant i és molt curiós, perquè el tema del disc és la necessitat de relacions més humanes i properes, i ara no podem gairebé ni tocar a una altra persona, ni sortir al carrer, ni relacionar-nos". Els músics volen donar el seu punt de vista sobre la societat actual, que se'ls fa freda i distant en molts moments a causa de la tecnologia. Magnetismes parla de l'atracció "inevitable i necessària" entre persones, com explica Estan, "totes les cançons van de la necessitat de connectar: amb la nostra terra, la nostra gent, les persones que estimem... Tot gira al voltat de les connexions".


El canvi de format de llarga durada a EP en els seus dos últims treballs, Lluita (autoeditat, 2018) i ara Magnetismes, té una doble explicació. En primer lloc, les tendències del sector deriven cap a la producció de formats més breus i per una altra banda, "Com tot canvia tan ràpid i nosaltres també anem afegint influències, si et passes tres anys gravant un disc, quan l'acabes gairebé la primera i la última cançó no tenen cap relació", argumenta el cantant, "tot va molt ràpid i preferim cada poc temps publicar senzills o EP's, de moment". 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, valència, aitor estan, magnetismes, inèrcia, actualitat, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.