coronavirus

Concerts solidaris des de casa

La plataforma Rumi promou concerts que combinen el pagament als músics i la solidaritat

De moment, hi ha programats 'streamings' de Dàhlia Duran, Mr Freak Ska i Hermano L

| 01/04/2020 a les 16:30h

Mr Freak Ska
Mr Freak Ska | Arxiu del grup
Des d'aquesta setmana està disponible Rumi, una plataforma de música online a través de la qual els músics poden oferir els concerts des del confinament. La idea ha partit d'una productora que ha vist com els seus artistes s'han quedat sense concerts i els han anul·lat les gires contractades aquests mesos.

Ho explica Pep Albalat, responsable de Rumi: "Vam pensar com poder fer per tal que els artistes poguessin guanyar diners i alhora ajudar a les entitats d’emergència sanitària que estan treballant. Se’ns va acudir intentar monetitzar els concerts en línia, que ara n’hi ha molts. 'Rumi' és una adaptació de 'roommate', que vol dir company de pis (o d’habitació)". Pel que fa als diners recaptats, aclareix Albalat, "l’artista decideix quina part es queda ell i quina dona a les entitats. Sempre hi ha un mínim per a les entitats però hi ha músics que ens han dit que ho donen tot".

De moment hi ha tres concerts programats, el primer demà dijous a les set del vespre amb Dàhlia Duran. El seguiran Mr Freak Ska (divendres) i Hermano L (dissabte), sempre a la mateixa hora. Qui vulgui seguir els concerts, només ha d'entrar a la seva plana web, on té l'opció de passar per taquilla. "Hi ha una taquilla virtual oberta i l’espectador pot aportar la quantitat que vulgui. Les taquilles estan obertes fins a 15 dies després del cada concert", comenta Albalat. A més, els concerts quedaran penjats al web i a disposició de qui els vulgui veure.

Els artistes que s'hi vulguin sumar només han de contactar amb Rumi a través del web o de les xarxes socials. La intenció és que tothom que vulgui participar-hi ho pugui fer. Albalat assegura que ja hi ha una bona quantitat d'artistes que s'han interessat pel projecte. 

Si les coses van bé, els responsables de Rumi no descarten seguir oferint el servei més enllà del període de confinament: "Ho hem començat a fer per l’estat en què ens trobem ara mateix però pot continuar, per què no? Podem donar cobertura a artistes d’aquí per tal que puguin emetre per a tot el món. I alhora, que es puguin seguir fent donacions a altres projectes benèfics a través de la música".



 
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, plataforma online, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.