Actualitat

Deu cançons fetes a casa

Els músics catalans lluiten contra el virus amb les seves cançons

| 05/04/2020 a les 12:00h

Imatge il·lustrativa
Deu cançons coronavirus La segona setmana de confinament ha estat també molt prolífica en cançons que tenen la quarantena i el coronavirus com a eix temàtic. Us oferim un petit recull de les deu cançons que ens han agradat més i que inclouen diversos estils musicals. N’hi ha per a tots els gustos.

1. Comencem amb una iniciativa solidària, la de Josep Bordes de Pepet i Marieta. El d’Ulldecona canta “Stay Home & We'll Be Free”, que no és altre que el “One Love” de Bob Marley, adaptat a vuit idiomes per donar el tret de sortida de la campanya #seremlliures, de recaptació fons per a la Creu Roja.


2. "Encara que no els vegis" del reusenc Fito Luri és un homenatge a tot el personal sanitari que lluita a contrarellotge per salvar la vida de milers de persones. La lletra, entre melancòlica i esperançadora, ens recorda que les abraçades a distància també es poden fer a través de les paraules. La cançó, que pretén ser una escletxa de llum en aquests moments tan complicats, ha estat gravada a distància, ja que tots els músics es troben confinats a les respectives cases.


3. Marina Rossell també ens ha sorprès amb una cançó inèdita, composta en ple confinament i gravada a casa. La peça es diu “Tutto andrà benne” i és un cant d’esperança.


4. Des de Concetaina, Andreu Valor també ens presenta una nova cançó composta en temps de quarantena: “Tot açò passarà”


5. Alfons Om, responsable de VerdCel, ha aprofitat el confinament per meditar sobre la situació actual, condensar les seves reflexions en una cançó i enregistrar-la. El resultat és “La boira”


6. Los Draps són del Matarranya, a la Franja de Ponent, i també estan confinats. Ens presenten "Infectats", un relat crític sobre la pandèmia.


7. Confinament Band és una banda creada expressament per a l’ocasió. Liderada pel valencià Pep Climent, compta amb diferents músics que enregistren cadascú des de casa seva. En el seu repertori ja hi ha “El Rock del confinament”.


8. La Belluga és un grup d'animació que ens presenta "La Rumba del Confinat" per tal de fer ballar tota la família.


9. “Tot el que escolteu i veieu ha estat creat, fet i produït en 24h i cadascú des de casa seva degut al COVID-19” diuen Mateu Peramiquel i els intèrprets de Bruna. El musical. I el que ens ofereixen és la cançó “Ens tornarem a abraçar”.


10. Pensant en la família completa, Pe-Ta-Ca Petit Taller de Cançons ens canta “El nou futur”, una cançó feta expressament per a l’ocasió.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, La Belluga, pepet i marieta, Fito Luri, marina rossell, andreu valor, verdcel, Los Draps, Confinament Band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.