Actualitat

El repertori del coronavirus #18

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 03/04/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
Aquest divendres us presentem una col·lecció de cançons gravades en el confinament molt especial perquè inclou peces de l’Alguer, Catalunya Nord, les Illes, País Valencià i el Principat de Catalunya. Entre elles, diverses estrenes i cançons compostes expressament en aquests dies de quarantena.

Comencem amb Cabot. Des de Mallorca ens arriba una de les estrenes del dia, “Carme”, que Josep Cabot va compondre pensant en la seva neboda que aviat complirà un any i que tenen intenció d’enregistrar al seu proper disc.



Composta recentment, la Cobla Catalana dels Sons Essencials de Marcel Casellas estrena “La rumba promesa”, gravada a distància, amb els músics cadascú a casa seva.



Els manresans Falcon & Firkin tabé han estrenat una nova cançó. Es diu “Tot anirà bé” però ens adverteix que encara queden dies abans que sotrtim al carrer.



Havia de passar. Després de sentir mil versions del “Resistiré” del Dúo Dinámico, finalment ha arribat una adaptació força fidel a l’original en català. L’han fet els mallorquins Ses Bubotes.



Recuperem una peça que encara no havíem pescat. El Cisco i la Clàudia són Confinats Produccions i aquesta és la seva “Pandemic Song”.



Frank Sala és el cantant de Llamp te Frigui. Ens interpreta “El racó”, una adaptació feta per Pere Figueres de “La madrague”, que va popularitzar Brigitte Bardot.



Des del País Valencià Mireia Vives i Borja Penalba ens obsequien amb una nova versió confinada d’una de les cançons del seu darrer disc.



Feia dies que no teníem cap nova versió de Joan Masdéu. Avui, sí. El de Reus recupera “La fera”, una peça del seu disc de 2017.



Una altra recuperació. Des de l’Albera, Carles Sarrat reinterpreta una de les cançons de l’època de Blues de Picolat. Es diu “Rocco” i parla d’un actor de cinema italià.


Jaume Arnella té l’habilitat d’encomanar bonhomia i bon humor. Ho podeu notar amb aquesta cançó històrica, “Dunlai” a la que hi ha fet un afegitó final.


Des de l’Alguer ‘Lo Barber’ Àngel Maresca ens revela que segueix confinat a casa, i ens canta i explica una de les seves cançons.


El figuerenc Ivó Jordà ens fa un avançament del que serà el seu nou disc de gralla sola (i efectes varis). Es diu “Gralla chill out” i inclou una de les melodies més conegudes del món de la cobla i la sardana.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, Cabot, Cobla Catalana dels Sons Essencials, Falcon & Firkin, Ses Bubotes, Confinats Produccions, Llamp te Frigui, Mireia Vives i Borja Penalba, Joan Masdéu, Blues de Picolat, jaume arnella, Àngel Maresca, Ivó Jordà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.