Obituari

Mor Luis Eduardo Aute

L'artista va viure la infantesa a Barcelona i va enregistrar diverses cançons en català

| 04/04/2020 a les 14:02h

Luís Eduardo Aute a l'Acústica de l'any 2014
Luís Eduardo Aute a l'Acústica de l'any 2014 | Xavier Mercadé
El cantautor Luis Eduardo Aute ha mort avui als 76 anys segons ha informat la seva família. El cantant va patir un infart el 8 d'agost de 2016 i va estar dos mesos en coma. Nascut a Manila, Luis Eduardo Aute va viure la infantesa a Barcelona.

Malgrat instal·lar-se a la capital espanyola ben aviat, Aute va seguir tenint una relació de complicitat amb Catalunya. Ja des dels inicis de la Nova Cançó va mostrar interès pel fenomen. Un interès que, segons explicava ell mateix, se li va despertar en veure les portades dels discos d'Edigsa, amb fotografies d'Oriol Maspons i disseny de Jordi Fornas, que cridaven l'atenció per sobre del que s'estava fent en aquells moments. Ben aviat va versionar dues de les seves cançons en català i sempre va aprofitar les visites a Catalunya per adreçar-se en català al públic.

I el públic i els artistes catalans van correspondre a aquest apreci. És ben coneguda la seva amistat amb diversos artistes catalans: Joan Manuel Serrat, Joan Isaac, Marina Rossell… i ha estat referent per més d'una generació, com ho mostra el fet que Els Amics de les Arts versionessin una de les seves cançons més emblemàtiques: "Las cuatro y diez". Luis Eduardo Aute ha mort en un hospital de Madrid.












Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.