Actualitat

El repertori del coronavirus #20

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 05/04/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
Diumenge de Rams i dia de moltes cançons. La mort de Luis Eduardo Aute ha despertat una ona d’empatia a la xarxa i molts cantants l’han homenatjat interpretant alguna de les seves emblemàtiques cançons. I, naturalment, la quarantena a què estem sotmesos ha seguit generant noves versions i noves cançons.

Des de Calonge, l’Orquestra DiVersiones canta “No tornaré a casa” sobre la melodia de “Be My Baby” (popularitzada a l’Estat espanyol com “Tú serás mi baby”).



Jordi Batiste recupera una cançó de l’etapa d’Ia & Batiste, “Pallarès”, aquest cas amb el sol acompanyament d’un teclat amb un advertiment als 'entesos i als tiquismiquis': “el piano l'he editat en midi i he afegit algun instrument per adornar-ho”.



Falsterbo, el grup que encapçala el popular Doctor Estivill, ens regala una nova adaptació. La cançó es diu “Si em quedés mai cec”



I des del seu confinament rural, Anna Valina aprofita una melodia de Rosalia per cantar “Fuck confinament rural”



Amb el seu habitual bon humor i una certa dosi d’ironia Jaume Arnella ens recorda una antiga cançó que fa molts anys va estar prohibida per la censura.


Fem un petit repàs d’homenatges a Luis Eduardo Aute. El primer el proposa Cesk Freixas.



Qui va ser integrant de Kumbes del Mambo, Pau Font, també s’hi ha sumat.


Així com Albert Fibla

i


i Pau Alabajos



Tornem a les estrenes. Des d’Arenys de Mar Josep Bergadà, component de La Vella Lola ens avança “Paper mullat”.




Enamorada de la cançó francesa, Anna Roig ens deixa aquesta versió confinada de la cançó amb què acaba el seu darrer espectacle.




L’acordionista Guillem Anguera ens regala un curiós divertimento: la seva interpretació de la banda sonora del joc Súper Mario Bros 1



I ho havíem advertit. Avui ha estat Diumenge de Rams. Ens ho ha recordat Lo Pardal Roquer i amb una cançó que destaca pel seu acompanyament curiós: molt entusiasta a la dreta i amb cert desdeny a l’esquerra de la pantalla.




Acabem amb un record a les famílies amb nens. El confinament es pot fer molt llarg si no es fan activitats divertides conjuntament. Aquesta és la que ens proposa el cantant menorquí Miquel Mariano.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Miquel Mariano, Lo Pardal Roquer, Guillem Anguera, coronavirus, Orquestra Di-versiones, jordi batiste, Falsterbo, Anna Valina, Jaume Arnella, cesk freixas, Kumbes del mambo, Pau Alabajos, Albert Fibla, Anna Roig, La Vella Lola

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.