la tria

Ivan Labanda: «Tots tenim una cara B quan ens dutxem o anem en pilotes per casa»

L'actor repassa cançons que l'han marcat i revela els seus 'guilty pleasures'

| 08/04/2020 a les 17:00h

Ivan Labanda
Ivan Labanda | Noemí Elias
El personatge de les mil cares i les mil veus a la televisió, el teatre i el cinema. Conegut per ser l’actor que interpreta Quim Torra al Polònia, Ivan Labanda, era el nou professor d’interpretació d’Operación Triunfo a l'edició d'enguany, abans que es tanqués l'acadèmia per la Covid-19. Entre els èxits que han marcat la seva vida hi ha des de clàssics com Sinatra fins a guilty pleasures com Raffaella Carrà.



1. Cançó que et porti a la teva primera obra teatral.
"L’Opening" de la banda sonora de la pel·lícula Mishima de Philip Glass 

"La vam fer servir en una escena d’una adaptació teatral pròpia de la pel·lícula Philadelphia que vam fer a l’Institut (IES Dr. Puigvert). Compartia escena amb un company, el Xavi, que poc després va morir en un accident de moto. El recordo sovint". 


​2. Cançó que expliqui què és per tu la interpretació.
“That’s Life” de Frank Sinatra

“La veu. El carisma. El saber estar. El gaudi. La connexió. La transmissió... Sempre perdurarà. Vull escollir aquesta cançó ara que molta gent l’ha recuperat gràcies al film Joker.”


3. Cançó que et remeti al teu personatge preferit (que encarnessis tu) de Polònia. 
“Material Girl” de Madonna

“La vam passar pel túrmix de Miquel Iceta, que és el personatge que em permet passar-m’ho millor. L’hem portat a un lloc molt divertit, cínic, pot ser els dos pallassos alhora: el llest i el menys llest. Sempre me l’imagino com el Coyote del Correcaminos.”


4. Cançó que defineixi el teu estil com a professional (actor de TV, musicals, doblatge, etc).
“Bohemian Rhapsody” de Queen

“Passa per molts llocs expressius diferents i no deixa de ser una obra mestra. Hi ha molts artistes que fan moltes coses i totes les fan bé. Qui diu que per brillar un ha d’encasellar-se? Segurament el millor que hauríem de fer és acomplexar-nos menys...”


5. Cançó que defineixi el teu personatge a 'La jaula de las locas'.
"Forever Young" de Youth Group

"Si ha de ser que m’evoqui al meu personatge… potser me'n podria anar fins a “Forever Young” versionada per Youth Group. Em porta a l’estiu dels assajos, just abans d’estrenar-la per primer cop al Teatre Tívoli de Barcelona".


6. Cançó que expliqui com vivies la teva etapa com a professor d'Operación Triunfo. 
“This Is What You Are” de Mario Biondi

“A OT em podíeu veure tal com soc, amb totes les virtuts i defectes, encerts i errors. Em venia de gust no pensar i ser, tal com raja. Vaig voler gaudir d’una llibertat desacomplexada que em connectés amb els concursants i ells amb mi. Em donava vida fer-los brillar, que aprenguessin i entenguessin de què va l’art i la professió.”


7. També et dediques al doblatge. Quina és la cançó que mostri la veu més magnètica que hagis escoltat mai?
"All is full of love" de Björk

"Especialment al concert de Vespertine, al Liceu de Barcelona. Hipnosi col·lectiva".


8. Cançó que mai imaginaríem que t'agrada. 
“Far l’amore” de Bob Sinclar feat. Raffaella Carrà

“Tots tenim una cara B, guilty pleasures de quan ens dutxem o anem en pilotes per casa. Són ‘plaers culpables’ que també els poso als amics: em considero bastant transparent.”


9. Cançó que et fes descobrir un univers musical que desconeixies.
"A mi paso" de Flos Mariae

"Quan les vaig descobrir amb “Amen” em vaig obsessionar. Primer vaig pensar que es devia tractar d’una campanya publicitària del Sònar, o del Primavera Sound. I no. Resulta que era real. Em vaig endinsar en la seva obra. Tenen de tot! És el redescobriment del lletgisme més lliure i inconscient, ratllant quelcom pervers. És com descobrir tot un món a part que no et deixa de sorprendre vídeo rere vídeo. No conec ningú que desafini exactament als mateixos llocs i es planti davant d’una càmera amb tanta impunitat. Les trobo al.lucinants".


10. Cançó de la teva vida.
"Afterlife" d'Arcade Fire

“A mi paso”, de Flos Mariae. No, és broma. No podria triar-ne una de sola. Soc obsessiu amb la música. Quan m’agafa per una cançó, la puc sentir sense parar fins al punt que em marca una etapa de la vida. Ara mateix potser podria ser “Afterlife” d’Arcade Fire".

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, la tria, la playlist, ivan labanda, lista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.