Revista

Robert Gerhard, un gegant per descobrir a la revista 440 d'abril

El número 56 de 440Clàssica&Jazz és un monogràfic dedicat al compositor vallenc

Gerhard va patir a l'exili, va ser pioner de l'electrònica i va posar música a la novel·la 'La pesta'

De manera excepcional, s'ofereix a tots els lectors en format digital a enderrock.cat

Descarrega't el 440 Clàssica&Jazz #56

| 09/04/2020 a les 09:57h

Portada de 440Clàssica&Jazz núm. 56
Portada de 440Clàssica&Jazz núm. 56
Ja s'ha publicat el número 56 de la revista 440Clàssica&Jazz: un número monogràfic dedicat a la figura, la vida i l'obra del compositor vallenc Robert Gerhard, del qual aquest 2020 es commemora el cinquantenari de la seva mort i l'any que ve el cent vint-i-cinquè aniversari del seu naixement. La revista s'ha fet en col·laboració amb una exposició que properament podrà visitar-se a Barcelona, Valls, Cambridge i Brussel·les. De manera excepcional, la revista s'ofereix gratuïtament en format digital.

Aquest número especial fa un repàs a la trajectòria d'un músic singular i cabdal, i vol ser una eina de difusió per donar a conèixer-ne la rellevància. Un músic que, tot i les dificultats a què va haver de fer front al llarg de la vida, va fer aportacions molt rellevants en el camp de la música clàssica i contemporània, mantenint contacte amb personalitats com Albert Camus, Leonard Bernstein o John Cage.

La revista n'evoca la i
nfantesa i primers anys de vida a Valls, el despertar de la seva vocació musical, els aprenentatges i anècdotes viscudes amb Enric Granados, Felip Pedrell, Arnold Schönberg… el seu paper com a actor principal, als anys trenta, en l’efervescència de la cultura catalana en temps de la República i, finalment, l’exili, la feina a Cambridge, les indagacions en la música electroacústica, l’obra de maduresa…

També s'inclouen articles d’opinió de Lluís Puig (Conseller de Cultura a l'Exili), Montse Bonet (sobre la relació entre Robert Gerhard, la soprano Conxita Badia i el seu mestre, Arnold Schönberg), Oriol Pérez Treviño (comissari de l'exposició sobre el músic), Joaquim Garrigosa (coordinador de l'Any Gerhard) i Josep Maria Mestres Quadreny, de qui es recupera un text molt rellevant sobre les seves coneixences i vivències al costat del músic vallenc.
 


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Robert Gerhard, 440Clàssica@Jazz, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.