entrevistes

Vienna: «Som gent de 24 o 25 anys a qui ens costa trobar pis»

Parlem amb el duet valencià sobre l'àlbum debut 'Hem trobat pis per a llogar'

Vienna presenta el nou tema «Per un grapat de dòlars»

| 13/04/2020 a les 12:00h

Vienna
Vienna | Arxiu
Hem trobat un pis per a llogar (LCM Records, 2020) és el debut del grup alacantí Vienna, un EP en el qual Artur Deltell (veu i guitarra) i Pau Castillo (baix, ukelele i percussió), narren en clau de pop el temps dels joves. Parlem amb Castillo sobre aquest treball iniciàtic.



Quan es va formar el duet?
El maig de l’any passat, Artur Deltell ja tenia les cançons fetes i dissenyades, i jo em vaig oferir per ajudar-lo a la producció. El resultat em va agradar i vam muntar el grup. Ara mateix en directe som nosaltres dos, però volem anar incorporant una banda amb més instruments.

Les cinc primeres cançons són un retrat de la joventut del segle XXI?
Sí, vam voler establir aquesta unió com a fil argumental entre les cançons, i parlar del que vivim nosaltres. Som gent de 24 o 25 anys a qui ens costa trobar pis, que canviem de ciutat per anar a estudiar, i comencem noves relacions...


La darrera cançó, “Per un grapat de dòlars”, és com un punt i a part, més ballable.
És un reggaeton amb totes les de la llei. Volíem fugir del que s’espera d’un grup de pop i hem anat a rebentar la regla establerta.

Heu citat dos grans referents, Manel i Els Jóvens.
Tots dos ens ensenyen els camins que volem seguir. Les cançons de Manel les hem escoltat des de sempre, i són temes mítics. I amb Els Jóvens ens uneix el territori, a banda que ens agradava moltíssim la manera com reinventaven el folk valencià. Artur és de Monòver i jo de Petrer, terra de músics, per descomptat, però de grups de pop no n’anem sobrats.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Vienna, entrevista, actualitat, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.