actualitat

Anna Andreu s'estrena en solitari amb 'Els mals costums'

L'artista reapareix al panorama musical amb la publicació del primer àlbum propi, que avui veu la llum

| 17/04/2020 a les 18:00h

Anna Andreu i Marina Arrufat
Anna Andreu i Marina Arrufat | Silvia Poch
Arriba el debut en solitari d'Anna Andreu titulat Els mals costums (Hidden Track, 2020), que compta amb la col·laboració de la violinista Marina Arrufat, qui en aquesta ocasió toca la bateria, el teclat i fa els cors. Anna Andreu ha estat colíder -juntament amb Eduard Pagès- durant molts anys de Cálido Home, amb qui ha publicat diversos discos. Després de dos anys d'inactivitat musical, l'artista de Sant Quirze del Vallès presenta avui el primer disc de forma individual, produït i mesclat per Jordi Matas, i masteritzat per Víctor García, i engega una nova etapa en què, a més, es llença a cantar en català. 



Els mals costums és "una aposta per l'honestedat" -afirma Andreu- "en aquest treball he intentat potenciar allò que crec que faig amb més naturalitat, que és cantar, i fer-ho en català ha estat un repte amb el qual he acabat gaudint molt". La col·laboració amb Marina Arrufat sorgeix a partir d'un assaig que fan les dues juntes i, com explica la cantant, "crec que ha estat una cosa tan fortuïta com inevitable. La Marina i jo som parella i vivim juntes, així que havia anat sentint algunes cançons mentre les feia. Un dia la vaig acompanyar a un local d’assaig i tot va funcionar d’una forma molt natural. Ens va semblar que era una bona idea explorar-ho i més tard vam anar incorporant veus, teclat… fins a arribar on som ara".

L'elapé està format per vuit temes amb una sonoritat acústica i un estil pop-folk que aposta pel protagonisme de la veu, acompanyada per piano, guitarra i bateria. Les lletres, amb tocs narratius i poètics, donen lloc a melodies delicades amb la veu clara d'Anna Andreu. "Totes les cançons tenen alguna cosa íntima que no sé concretar, però en "El crit al cel" potser sí que distingeixo alguna cosa més concreta o tangible de mi mateixa i és un tema que em resulta molt plaent de cantar", comenta l'artista.

El tema amb títol homònim al disc, "Els mals costums", és el que més ha anat canviant al llarg de la producció de l'àlbum, explica la cantant: "Quan vam començar a gravar-lo amb en Jordi Matas li vam donar encara més la volta i el vam acabar regravant l'últim dia a les 3 del matí". 

La vallesana vol apostar per la cançó en català. "Va ser un pas natural més que una decisió", afirma Andreu. "Crec que cantar amb la llengua en què parlo i somio, amb la llengua amb la qual em passen les coses i amb la qual penso era un exercici que tenia pendent amb mi mateixa i amb qui m'escolti".

Els mals costums es configura com al primer treball d'aquesta nova etapa en la vida d'Anna Andreu, que assegura que vol dedicar-se completament a la música. Des de Cálido Home, passant per una etapa de composició, l'artista ha crescut i ha madurat les idees i arriba amb força per fer de la música la seva manera de viure. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, els mals costums, anna andreu, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.