Actualitat

El repertori del coronavirus #31

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 17/04/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
L’edició 31 de les cançons del confinament és la més rumbera de les que hem fet fins ara i comença amb dos dels pesos pesants del gènere: Los Manolos i Sabor de Gràcia.

Els de La Bordeta s’han despenjat amb una bona versió d’un dels seus èxits clàssics, “Amics per sempre” però amb una lletra especialment adaptada per a l’ocasió i que serveix per agraïr la feina dels sanitaris.



Per la seva banda, Sabor de Gràcia ha fet una cançó totalment nova. Es diu “Herois” i també té com a destinataris als integrants del col·lectiu de sanitaris que lluita als hospitals de Catalunya. La cançó té un component solidari. També hi ha la versió en castellà, “Héroes”.



Frida és tot un referent entre al món del rap al País Valencià. Aprofita la quarentena per engistrar i presentar "És de tots", una cançó inèdita. Sembla que n'hi haurà més!  



Des de l'Ametlla de Mar, el gran Miquel del Roig també s'ha apuntat a oferir-nos una versió confinada. Es tracta d'una adaptació a la política catalana  del poema "Vaig guardar silenci" que, tot i que popularment s'atribueix a Bertold Bretch, en realitat és de Martin Niemöller. La música és de Simon & Garfunkel. I de propina un garrotín!


Cesk Freixas + Roc Casagran miren enrere i rendeixen tribut a Lluís Companys.



Des de l'Alcúdia, a la Ribera Alta, Òscar Briz recupera una peça de fa gairebé deu anys, "Baixant del cim de les boires".



Les cançons de Manel estan inspirant diversos artistes que en fan adaptacions al confinament. L'últim –de moment– ha estat Marcel Pich: "Nit freda per ser abril"



I una altra adaptació. Anem de la Guerra dels Tres Anys a la guerra contra el coronavirus. Arturo Gaya canta una versió actual i en català de "Si me quieres escribir".



Des del Nord, el rossellonès Gerard Jacquet interpreta una cançó occitana, "Trist és lo cel"


El lleidatà Lo Pardal Roquer s'ha proposat arribar a 300 seguidors al youtube i n'hi falten poquets. Per convècer-nos de seguir-lo utilitza arguments tan potents com aquesta cançó



“tot anira bé” és una de les frases més repetides des que dura la quarantena. També és una cançó de Joan Dausà. Els garrotxins Relat la interpreten des de casa seva.



A València, el cantant d'Smoking Souls, confinat a casa seva, recupera en clau acústica algunes de les cançons del repertori de la banda.



Els mallorquins Emboirats recuperen, en versió confinada, un dels seus primers èxits, ''Seguir Endavant''.



De la unió de dos grups tan diferents com ho són Ballaveu i Criatures en neixen cançons tan satisfactòries com “En aquesta santa casa”



Es diuen Desacord i presenten "Cançó de fer camí", un poema de Maria Mercè Marçal que van musicar i cantar Mireia Vives & Borja Penalba.  



Fa uns anys Andreu García i Anna Franco lideraven una de les bandes valencianes més interessants del moment: Soul Atac. Ara, confinats en família, ens canten sobre el coronavirus amb la música de "Las Panaderas".



Després de l’èxit del seu “Coronaciao” Carlitos Miñarro i família han gravat una segona cançó de confinament. Es diu “Tot anirà bé”.



Des de l'Alta Cerdanya, a Catalunya Nord, Eric el Català canta una peça tradicional "Les minyones de Tuïr"



El 14 d'abril, coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la II República Espanyola, Néstor Mont canta "A les barricades", un tema indispensable del repertori llibertari.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Andreu Garcia i Anna Franco, coronavirus, Los Manolos, Sabor de Gracia, Frida, miquel del roig, cesk freixas, Òscar Briz, Marcel Pich, arturo gaya, Gerard Jacquet, Lo Pardal Roquer, Relat, smoking souls, Emboirats, Ballaveu, Desacord, Criatures, Carlitos Miñarro, Eric el català, Néstor Mont

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.