actualitat

El Tradicionàrius no s'atura

El festival de música d'arrel ha hagut de posposar concerts a causa de la COVID-19

Malgrat això, el cicle ha adaptat la seva activitat al confinament a través del web

Tot plegat ha coincidit amb el comiat del director del Tradicionàrius i el CAT, Jordi Fàbregas

Jordi Fàbregas: «Penso fer de músic mentre aguantin el cos, la gola i la Lola»

| 17/04/2020 a les 16:30h

Jordi Fàbregas a la taverna del CAT
Jordi Fàbregas a la taverna del CAT | Juan Miguel Morales
Fa poc més d’un mes, el 12 de març passat, La Companyia MINIMíssimA va presentar-se al festival Tradicionàrius com a guanyadora del Concurs Sons 2019. Va ser una vetllada intensa, amb el públic ben espaiat a l’auditori i la sensació de no saber ben bé quan es podria tornar a gaudir d’un concert, d’una pel·lícula al cinema o d’una obra de teatre. L’endemà, el concert del grup mataroní La Coixinera ja no es va fer, i finalment, la programació que havia d’allargar-se fins al 3 d’abril va cancel·lar-se, i bona part dels concerts han quedat ajornats per a més endavant.
 
El darrer dia de Tradicionàrius havia de servir també per fer el comiat de Jordi Fàbregas com a director del festival i del Centre Artesà. En una entrevista publicada a la revista Enderrock d’abril, el músic i activista de Sallent explica que ara mateix hi ha una sèrie de músics joves amb empenta i ganes per tirar endavant el sector de la música d’arrel. El relleu generacional era precisament un dels temes a tractar al Congrés Nacional de Música d’Arrel, que s’havia de fer al Centre Artesà Tradicionàrius, del 17 al 19 d’abril,  i que també s’ha hagut de posposar. Es farà previsiblement a la tardor.
 
Ara bé, com han fet altres entitats, el Tradicionàrius ha mirat d’adaptar-se al confinament i no ha aturat l’activitat. Així, a través del seu web poden anar seguint-se una sèrie de continguts relacionats amb el folk i la música d’arrel, des de les recomanacions musicals de diversos músics i activistes de la cultura popular fins a una selecció de les cançons i actuacions que s’estan fent aquests dies (La Companyia MINIMíssimA, per exemple, ja ha fet quatre directes experimentant amb diversos formats) passant per #thebasementtapes (una sèrie que presenta cada dia un autor, intèrpret o cançó de referència en la història de la música folk i tradicional de tot el món).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Tradicionàrius, CAT, J, Jordi Fàbregas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.