actualitat

Tarta Relena estrena 'Intercede pro nobis'

El duo barceloní publica l'EP 'Intercede pro nobis', continuació del seu anterior treball

| 17/04/2020 a les 19:00h

Tarta Relena
Tarta Relena | Duna Vallès
Avui, divendres 17 d'abril, es publica el segon disc del duo Tarta Relena. Es diu Intercede pro nobis (The Indian Runners, 2020) i és una continuació d'Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019). Està disponible amb descàrrega digital de pagament, per pal·liar els efectes de l'anul·lació dels concerts.

Intercede pro nobis va gravar-se a Hermitage Works de Londres l'abril de l'any passat, i està produït pels Nerobambola (Juan Luís Batalla i Nathan Ridley). El disc, inicialment previst per al maig vinent, s'ha avançat i només podrà escoltar-se, de moment, amb el pagament previ de 5 euros a la botiga online de The Indian Runners, que permetrà la descàrrega de les cançons. D'aquesta manera, es vol fer valdre la feina feta durant el darrer any tant pel grup com per la discogràfica i contribuir a afrontar les cancel·lacions, els ajornaments i la incertesa del futur immediat. Quan va començar el confinament, la gira del grup format per Helena Ros ('diguem-ne' soprano)  i Marta Torrella ('diguem-ne' contralt) ja tenia programats 22 concerts de presentació.


El disc, expliquen les dues integrants de Tarta Relena, és fruit de 'la mateixa embranzida' que va il·luminar Ora pro nobis (Premi Enderrock al millor disc de folk del 2019 segons la crítica) i, d'alguna manera, tanca un cicle. Les cinc noves cançons continuen en la línia de les vuit anteriors: el marc vocal i poètic mediterrani continua marcant la pauta, amb presència significativa del grec i del llatí a les lletres. Però s'accentua encara una mica més l'experimentació.

Així, sí en el primer treball la tonada sefardita "Morenika" marcava el punt de màxima subtilitat les dues veus en primer pla i petits efectes sonors ambientals, ara hi ha una altra melodia d'origen medieval i ibèric, "Tres morillas", que després de cantar-la als concerts, a l'estudi passa per buleries i explota en un final de percussions, palmes, cors i bits. També tornen al rebetiko versionant la tavernària "Christos", i fusionen una melodia tradicional georgiana amb una lletra en llatí de collita pròpia. I per obrir el nou àlbum, un poema de Kavafis traduït per Carles Riba, "Desigs", sobre els somnis escapçats, continuat amb una superposició de textures i gravacions ambientals que reflecteixen l'aposta del grup: instal·lar el folk, els antics melismes i les arrels mediterrànies en un paisatge d'avantguarda.

La propera tardor, The Indian Runners i Urpa i Musell publicaran un doble LP que agruparà aquests dos àlbums amb remescles de les cançons fetes per diversos artistes. 

En aquest vídeo, les Tarta Relena expliquen com es va gestar el seu primer disc, Ora pro nobis, Premi Enderrock de la Crítica a millor disc de folk:

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, intercede pro nobis, lp, actualitat, tarta relena

COMENTARIS

Cracks

Guitarragona, 23/04/2020 a les 15:29

Aquestes noies són unes artistes.
Sinceres, treballadores i innovadores.
Gràcies pel vostre nou treball!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.