estrenes

Ratpenat reivindica la llibertat d'expressió

Estrenem el senzill "Demà pots ser tu", que formarà part del proper disc del grup

| 21/04/2020 a les 12:00h

Ratpenat
Ratpenat | Lluís Galí Boigdelamuntanya
"Demà pots ser tu" és el nou tema de Ratpenat, que avui estrenem en exclusiva. El senzill formarà part del nou treball del grup, 50% Glam 50% Clavegueram (Kasba, 2020), àlbum que han enregistrat a l'EM Estudi de Terrassa i que s'estrenarà el proper 8 de maig. La cançó, realitzada amb la col·laboració de Soto Sargantana (Pirat's Sound Systema), desprèn l'estil punk i rocker del grup i està dedicada a totes les persones empresonades, represaliades o exiliades per motius polítics.


"Demà pots ser tu" és una cançó crítica i reivindicativa cap al sistema judicial i penal actuals. És un crit a la llibertat d'expressió que recorda que, en un estat opressor, qualsevol pot ser empresonat per reivindicar una causa."No hi ha llibertat d'expressió a l'imperi on mai no es ponia el sol", sentencia la cançó. La lletra, així, parla d'exilis, de vides silenciades, de violència policial i feixisme. Ratpenat manté l'estil bandarra i la sonoritat punk-rock en aquest treball de veus, guitarra i bateria, amb un to de "grup de garatge" punk dels vuitanta. A més, pel videoclip han utilitzat fotografies de Jordi Borràs que acompanyen la cançó.

50% Glam 50% Clavegueram és el segon disc de la formació, després del seu debut amb 100% Indecent (autoeditat, 2019). En aquest treball han gravat onze temes i compten amb la col·laboració d'artistes com l'esmentat abans, Dani Moreno (Motorzombis), Morfi Grei (La Banda Trapera del Rio) i Àlex Vendrell (Inadaptats i Eina). 50% Glam 50% Clavegueram es presenta com un disc carregat de missatge i reivinidicació, amb crítiques al turisme ("Barcelona ha mort") i a la manca de llibertat d'expresió ("Demà pots ser tu").
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, 50% glam 50% clavegueram, ratpenat, estrenes, demà pots ser tu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.