Entrevistes

Gerard Aledo: «Puc tocar sol, amb duet, trio o Big Band»

El líder d'Animal debuta en solitari i en parlem amb ell

| 01/05/2020 a les 17:00h

Gerard Aledo
Gerard Aledo | Belén Ruíz

Un any després del seu últim concert amb Animal, el seu líder i cantant Gerard Aledo emprèn la seva carrera en solitari amb el disc Obrint els ulls (Halley Records). Una proposta més personal i introspectiva que la que li coneixíem fins ara i avui presenta el clip d'un nou single d'avançament.


Fa un any que vas fer el darrer concert amb Animal. Aleshores ja tenies el projecte pensat? 
No ben bé. Tenia clar que volia parar amb Animal per veure cap a on enfocar la meva carrera. Volia fer alguna cosa més íntima i provar coses noves però encara no tenia clar com.

En què es diferencia Gerard Aledo d’Animal?
És un projecte més intimista i més delicat. Les cançons són més sensibles. T’has d’asseure a escoltar-les per entrar a la història. No tenen aquell punt festiu i mestís.

Associem Animal a l'escena festiva. A quina escena hem de posar Gerard Aledo?
A totes! Amb Animal vaig patir molt les etiquetes i les comparacions, que sempre són odioses. Ens relacionaven amb altres grups… Potser podia entendre la comparació però no la compartia. La gràcia de Gerard Aledo és que és un projecte molt més versàtil. Per sort, després de tants anys tinc capacitat per adaptar-me molts terrenys i sé que Gerard Aledo serà un projecte camaleònic que s’adaptarà a tots els escenaris. El que no faré és posar-me d’etiquetes. Tinc l’escola d’Alquadrat i d’Animal i si un dia algú em porta a una Festa Major sabré girar les cançons perquè la gent balli i s’ho passi bé.

Per que un disc amb només sis cançons?
Perquè vaig prendre la decisió molt tard i amb Halley Records i amb la mànager, la Laia d’U98, vam decidir que concentraríem l’energia amb sis cançons. El segon disc d’Animal el vam fer una mica massa ràpid i no volíem repetir l’error. Vam preferir sis cançons ben fetes i mimades i començar a preparar un altre EP que en principi hauria de sortir a la tardor.

Com seran els concerts? Amb quina formació?
El disc l’hem gravat amb un quintet i la idea és poder rodar al màxim amb aquest quintet. Però tinc molt clar que és un projecte camaleònic i poden sortir concerts acústics només amb guitarra, amb duet, amb trio… i també tinc preparat un format amb Big Band amb vents i amb una corista…Ens adaptarem a tot. Això vol dir que puc tocar la guitarra en una plaça durant la Festa Major o plantejar-me algun dia –tant de bo!– poder fer un Palau de la Música.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, entrevista, entrevistes, Gerard Aledo, Animal, Alquadrat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.